Tenim inclosos el desdejuni i el sopar al restaurant Girea (el de l'hotel).
Alt Maestrat: Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, Catí, Culla, Tírig, La Torre d'en Besora, Vistabella del Maestrat, Benafigos, Atzaneta del Maestrat, Vilar de Canes i la Serratella.Diuen que "Girea" significa "els nostres avantpassats, la família, les oliveres, la terra, la naturalesa, la tradició i el Maestrat de Terol".
-Ou remetat amb bolets
Al desdejuni ens ofereixen café amb llet, pa torrat, tomaqueta ratllada, embotits, formatge, ous remenats, mantega i melmelada, croissants, mostachones, cocotets...
El sopar és un menú que normalment val 26 € i no inclou beguda. Podem triar un primer, un segon i unes postres entre diverses opcions (a més a més de les vegetarianes i les intoleràncies diverses); hi ha pa, aigua i vi.
"A la mesa, que escullamos" (A taula, que escudellem)
Primers
"A la mesa, que escullamos" (A taula, que escudellem)
Primers
-Ou remetat amb bolets
-Crema de carabassa i iogurt
-Cabdells (cogollos) a la graella amb salsa César
-Daurada a la graella
-Calamaronets amb salsa de tinta i bolets
-Entrecot amb guarnició; l'havia demanat per a l'últim dia i no en queda; llàstima perquè l'havia tastat el primer dia i estava bo; me'l canvien per
-secret amb mel i mostassa (ofereixen també costelles, que sembla que era bastant millor opció).
-Mandonguilles de carn
-Cap de llom de porc en salsa
-Gambes a la planxa
-Cap de llom de porc en salsa
-Gambes a la planxa
Opcions vegetarianes (col llombarda, pimentó farcit, crema de ceba, albergínia farcida)
Totes les opcions, sense ser extraordinàries, estan bé.
Hi ha gent que s'hi ha quedat un dia a dinar amb el menú de degustació (37 €) i diuen que la qualitat és millor.
Postres
-Pastís de formatge tronxón. Està boníssim; llàstima que només l'haja demanat per al primer dia.
-Fruita (taronja, magrana, caqui, plàtan, poma...). A poc a poc van acabant-se les opcions. Magrana, només hi ha el primer dia, i la serveixen sencera, amb marca de tall a la pell (però s'ofereixen a desgranar-la). Encara que per la zona jo he vist caquiers, el caqui és de la Ribera, sí, està un poc duret però bo. La taronja està massa gelada.
-Pastís de formatge tronxón. Està boníssim; llàstima que només l'haja demanat per al primer dia.
-Fruita (taronja, magrana, caqui, plàtan, poma...). A poc a poc van acabant-se les opcions. Magrana, només hi ha el primer dia, i la serveixen sencera, amb marca de tall a la pell (però s'ofereixen a desgranar-la). Encara que per la zona jo he vist caquiers, el caqui és de la Ribera, sí, està un poc duret però bo. La taronja està massa gelada.
-Mousse de xocolate
-Maduixes amb nata
-Maduixes amb nata
El servei és molt jove i amable.
Els dinars, els hem fet en ruta, cadascú se'ls prepara com vol. Jo porte el típic entrepà de pernil, però aquesta vegada també duc una carmanyola amb tomaqueta, una llauna de tonyina, olives, formatge...
Al forn El Pou de Cinctorres hem pogut comprar pa, coca de verdures, flaons, pastissets de carabassa, rotllets d'anís, rotllos de matafaluga (anís)...
Al bar de l'hotel ens podem fer alguna cervesa. Ho hem fet també al bar de la piscina, però la dona que el porta no és massa amable, i com que és l'únic bar de la zona hi ha molta gent i molt de soroll.
L'últim dia, després d'una fantàstica ruta per les passarel·les del Guadalope i els estrets de Valloré, dinem a Mirambell (Mirambel) abans d'un emotiu itinerari pel poble guiat per l'actriu Rosana Pastor seguint el rodatge de Tierra y libertad (1995), a les ordres de Ken Loach.
Curiosament, Mirambell ve de mirum, que significa "admirable" i bellum, "guerra", és a dir, "guerra admirable", i no "mirada bella" (libertariosigloXXI).
Per circumstàncies que no venen al cas, podríem haver dinat amb un bon corder i un bon embotit a la brasa al Bar Tasca Las Tejas (la fonda Guimerà ja no està oberta), però ho hem fet compartint el menjar que portàvem en una taula de la terrassa -i una cerveseta i un café, això sí-.
-----------------
*El nom de Maestrat deriva del terme maestre, amb territoris sota la jurisdicció del gran maestre dels ordes militars del Temple, de Malta i de Montesa. Però per a mi és un embolic saber quins pobles actualment són Maestrat o no.
"Maestrat històric: reconeixement i distorsió". Saó (19/02/19)
Baix Maestrat (1988): poblacions de l'antiga Batllia de Cervera (Rossell, Sant Rafel del Riu, Traiguera, Sant Mateu, Canet lo Roig, Càlig, la Jana, Xert, Sant Jordi i Cervera del Maestrat), la Salzadella (pertanyia a la comanda de la Setena de les Coves), pobles de la plana litoral (Vinaròs, Benicarló i Peníscola) i de l'antic terme dels castells de Xivert i Polpís (Alcalà de Xivert i Santa Magdalena de Polpís), la històrica Tinença de Benifassà (la Pobla de Benifassà i Castell de Cabres)
Els Ports: Castellfort, Cinctorres, Forcall, Herbers, La Mata de Morella, Morella, Portell de Morella, la Todolella, Olocau del Rei, Palanques, Vallibona, Villores i Sorita. Vilafranca (2022)
El Maestrat aragonés (Maestrau u Las Baylías -les tres batlies-; Maestrazgo): Allepús, l'Anglesola, Bordó, Cantavella,
Canyada de Benatanduz,
Castellot (+Cuevas de Cañart, Ladruñán...), la Cuba, Fortanet, Mirambell, Miravet, Molinos, Montoro de Mezquita, Pitarc, Tronxó, Villarluengo, Vila-roia.
Gúdar-Javalambre: Abejuela, Albentosa, Alcalá de la Selva, Arcos de las Salinas, Cabra de Mora, Camarena de la Sierra, El Castellar, Formiche Alto, Fuentes de Rubielos, Gúdar, Linares de Mora, Manzanera, Mora de Rubielos, Mosqueruela, Nogueruelas, Olba, La Puebla de Valverde, Puertomingalvo, Rubielos de Mora, San Agustín, Sarrión, Torrijas, Valbona, Valdelinares.
Ni Aliaga, ni Aguilar de Alfambra, ni Alfambra... pertanyen a aquestes comarques
---------------
1. Forcall - la mola de la Garumba - pont Cananilles
2. Cinctorres - la Todolella
3. Ladruñán - convent monjos servites - Cuevas de Cañart - cascada salt de Sant Joan / Castellot
4. Passarel·les de Valloré - Órganos de Montoro / Mirambell
.jpeg)





Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada