dijous, 4 de desembre del 2025

Nozomi el Gran

dimarts, 2 de desembre
Una de les nostres megafans del Nozomi (Pere II el Gran, 11. Russafa, l'Eixample - 961 487 764) s'ha assabentat que tanquen per reforma, i de seguida (ja fa un mes llarg) ha reservat taula. Ho posen difícil, només pot ser per a quatre. Al final en som tres però hem avisat amb temps i no passa res.
Aquesta vegada no volem menú; voldríem que ens aconsellen i ho fan però els costa.


Aigua (2,80 €)

El Zarzal 2024 DO Bierzo
100% Godello - 13% vol.
Amb pòsit en fudre de roure francés
Bodegas Emilio Moro. Ponferrada, Lleó
33 € (17,90 € celler)
Fruita blanca, herba, cítric, poc mineral; elegant.

Detall: brou de peix i marisc

Edamame (5,50 €)

Ostra en salsa ponzu (5 € x 3)
A mi, m'agrada l'ostra sense res, encara que amb aquest suquet (cítric, dolç i salat alhora) no està malament.


L'indispensable Usuzukuri de daurada blanca amb oli de amb tòfona blanca (18 €)

Tartar de ventresca de tonyina roja del Mediterrani-toro-, ous de llissa, rovell d'ou de guatla (29 €)

Temaki Sushi de tonyina picant (8,50 € x 3)

És un festival de sabors i textures tan espectacular!


Niguiri de gambetes de Santa Pola (quisquilla; 8,50 € x 3) amb brou dels caps
Ens en menjaríem mitja dotzena.

Niguiri de toro amb titaina (7 € x 3)
Deliciós

Niguiri d'anguila amb foie (5 € x 3)
No falla


Al final afegim un niguiri de llobarro amb all negre (5 € x 3)


Hauríem continuat... clar!
Per a les postres
Motxi casolà (7 € x 2)

Jardí Zen (7 €). Tòfones de te verd i gingebre


Total: 75,44 € x 3

Parlen valencià (algú, pocs)

No som objectives, estem enamorades d'aques raconet del Japó.

José Miguel ens ha rebut a l'entrada, com sempre; ja ens coneix (a alguna més que a d'altres, hehe) i sempre ens conta alguna coseta. Nuria passa a saludar al final del dinar. Molt bonicos.

En l'ultima entrada, 望ましい (6/3/25) , hi ha enllaç a d'altres experiències Nozomi.