dissabte, 15 de novembre del 2025

Rarets nosaltres?

divendres, 14 de novembre
No, no és que tinguem ganes de fer rareses ni ens considerem rarets (encara que per a alguns allò del filocat sí que ho siga), però mira, hui el lloc elegit per a la quedada a dinar ha sigut Somos Raro (Passeig Albereda, 10. Exposició, el Pla del Real - 663 988 404)
Triem el menú "Per a no pensar" (33 €). M'apanya el nom: quan vas amb gent que fa temps que no veus i amb qui tens ganes de xarrar és el que passa.
Taula parada amb gots verds i plats àmbar de Duralex, amb història. Sense detall de benvinguda.
Cervesa Àguila SF (3 €), aigua (2,50 € x 2) i vi

PF 2024
DO Manchuela
100% Boval - 13,5% vol. 
10 mesos en roure francés de 4.500 l
Bodegas y Viñedos Ponce. Villanueva de la Jara, Conca
24 € (Aprox. 15,50 €)
Fruita madura, punt mineral, sotabosc... Molt agradable.

M'agraden els jocs de paraules; PF són les sigles de "Peu Franc" (ceps plantats sense empelt, des de l'arrel fins als sarments); també de "Pre Fil·loxèric" (anterior i resistent a la Fil·loxera -1878/1906) i de "Ponce Familiar".

(Al final ens en faltarà una miconiua i demanarem una copa  de Ribera; 6 €)

Alguna de les xiques que va servint els plats explica en què consisteixen i alguna senzillament els deixa a taula.
Focaccia
(ofereixen oli o mantega per acompanyar-la; no sabem per quant; declinem l'oferta)

La "mítica" croqueta carbonara amb guanciale cruixent i rovell curat.
Ben elaborada i saborosa; merescuda fama.

Ensalada Olivier’s. 
La descriuen "Com una russa, però la “original” amb ànec confitat i ous de peix volador (tobiko)". No ocupa els llocs d'honor en la meua llista.


Cru de gamba blanca de Cullera sobre brioix, pebre japonés (sansho) i papada ibèrica.
En algun moment degué ser una proposta arriscada, ara ja la coneixem, i està deliciosa. Mmmmm


[Opcional que no triem: milfulls de creïlla amb ventresca de tonyina:+ 4 €]


Albergínia farcida de bolonyesa de xoriç, ou fregit i ruca.
Boníssima, sucadeta amb pa.


Canelons de pollastre a l’ast, amb beixamel especiada, gratinats amb parmesà i zaatar.








Per a les postres, pastís de formatge amb base d'ametla, al forn.
Tripadvisor
Café (1,60 € x 3)

Total: 47, 27 € x 3 
(ens enduem un bon ensurt en el primer compte que ens trauen, amb un vi que val més del doble)

No parlen valencià

No dubte que Sergio Rozas i Ibai Bengoechea a la cuina i Sara Folgado (en teoria a la sala i amb els vins) hagen posat l'ànima en el projecte però, a  mi, no han aconseguit transmetre-m'ho, no sé si és per les xiquetes que ens serveixen.
Diuen que "la normalitat és insuportable"
Tenim sort i no ens fa alçar de taula a l'hora i tres quarts com ens havien dit amb la reserva en línia; hi estem quasi tres hores.

Guía Hedonista, Paula Pons (12/9/25)
Encuinarte (2/9/24)
Diuen que la normalitat és insuportable. Ais, no sé, dec estar fent-me major.

"Las mejores tartas de queso de Valencia" Las Provincias (Paula Moreno. 11/11/21) 
"Descubre las 13 mejores tartas de queso de Valencia" ValenciaSecreta (6/11/23)



"Necessitem" continuar xarrant i ens fem una copeta en una terrassa de l'Albereda (nº 11).

Jo, un Margarita (10 €, massa dolç, gens recomanable; x 2); l'altra opció, un gintònic de Martin Miller's (12 €). 
Tarden bastant a atendre i a portar la beguda, i no tenen cap detall.

Tampoc parlen valencià.


Un reencontre ben condidor 💯