diumenge, 6 d’octubre del 2024

Cal conformar-se?

divendres, 4 d'octubre
Una vegada més consulte ElTipoqueNuncaCenaenCasa per a una proposta interessant i no cara pel centre. Aquesta vegada trie Disidente (Comte Salvatierra d'Àlaba*, 41. El Pla del Remei, l'Eixample - 960 806 221). He reservat pel web a les 13,45h perquè no em dona la possibilitat d'algunes hores i després he comprovat que no estava ple. M'avisen que tenim un temps limitat (crec que 1,30 h), però al restaurant no ens diuen res.

Compartim a taula els plats del menú (21,50 €), que inclou pa, una beguda (cervesa i copa de vi) i postres o café
Entrant

Hummus Bolonyesa: hummus, salsa tarator (libanesa de tahina), bolonyesa de no-carn, albergínia a la brasa, sal d'herbes, burratina

Ensalada de moniato, pinya i falafel, amb mesclum de brots tendres, carabasseta al forn, fulles de sàlvia, melassa de pita, salsa de verdures d'arrel, hortalisses, curri madràs, pipes de carabassa, germinats


Plat principal
Llentilles pardines guisades, salsifí (arrel), moniato, no-xoriç, bol d'arròs amb un toc de comí, brots, ceba roja amb sumac (espècia que diuen que substitueix al vinagre)

Thai Wok amb no-llonganissa: arròs tai aromatitzat amb llima i canyella, no-llonganissa, ou, fulles de llima kaffir (o cumbabà), bok choy (bleda xinesa), kimchi, anacards, panses,  sésam cantonés, coriandre fresc


Postres
Blondie de xocolate blanc i fava tonca (kumaru) amb gelat de té matxa, nous de pacana garrapinyades i salsa de xocolate blanc

Hi hem afegit una cervesa (3,50 €) i un café (1,50 €)
Total: 24 € x 2




Com diu el tipo, potser "als plats hi ha massa coses amb noms molt llargs, per al que després és. En el menjar, com en la vida, els cognoms serveixen per a donar nissaga, però no necessàriament sabor". Es diu que Dissident arriba per revolucionar el menjar saludable, però eal tipo objecta "No crec que siga una cosa tan revolucionària. Crec que és un vegetarià súper instagramable que està en el centre, i ja està"; tot i això li atorga un "OK".
Jo no hi buscava revolució ni dissidència, només una proposta atractiva per la zona, i m'ha agradat. Bona relació qualitat-preu.
No parlen valencià.

Patricia Restrepo, GuíaHedonista (10/11/23)

Hi ha tres propietaris: Juan Llorca, xef, Valencia Montessori School; Johnny Ondina, nutricionista esportiu; Saúl Ñíguez, futbolista)

----------------------------
*Carrer dedicat (des de 1921) a Francisco Maestre Laborde Boix (València, 1872 - 1920), alcalde de València i Governador Civil de Cadis, Sevilla i Barcelona i que havia mort en la casa número 9 d'este carrer a l'agost de 1920 a causa d'un atemptat en El Grau. 
Abans era la continuació de Císcar. Del 36 al 39 fou el carrer de Salvador Seguí, dirigent anarco-sindicalista català (1890 – 1923) pintor conegut pel Noi del Sucre pel lloc on treballava; va morir assassinat per uns pistolers.