dissabte, 31 de desembre del 2022

La xata russafera

dijous, 29 de desembre
La Chata (Literat Azorín, 4. Russafa - 675 660 017) 
Clarisa Leiva i Sergio Bernardo començaren organitzant esdeveniments gastronòmics; després obriren Pintxo i Trago a la plaça Redona; més tard, una parada de productes per a gurmets al mercat de Russafa, amb el nom de "La Chata" en honor a l'àvia d'ell i, ara, un bar restaurant homònim, amb botiga de productes selectes.
Hem pogut reservar una taula alta amb tamboret amb poca antelació.

Aigua amb gas i sense (2,75 € + 2 €) 
i una copeta de vi Parajes del Valle Monastrell (3,95 €)

Sense detall de benvinguda.

Ensalada russa, amb mousse de piparres (7,20 €), molt original i deliciosa, amb uns bastones lleugers i molt bons.



Carpaccio
de manetes de porc amb taperots (12 €).
Esta bo, encara que potser ho estaria més amb tàperes o amb algun ingredient entremaliat.



Coca de recapte de l'Horta (7,90 €)
La coca de recapte és una coca de pa salada que porta els ingredients locals de temporada com ara escalivada o sardines... 
Aquesta du llonganissa, cansalada viada... A mi, em sobra la maionesa; tret d'això està molt bona.

Al diccionari de l'AVL llig : "Recapte: Guisat fet amb diversos productes del camp, com ara bledes, faves, fesols o creïlla, i fideus o arròs. //Comestibles que es duen quan es va de camí, de viatge o a fer faena fora de casa. //Herba apta per a l'alimentació dels animals domèstics."


Figatell de Russafa amb parmentier de creïlla, mousse de pimentó del Piquillo i salsa francesa (demi-glace) (5 €)




Jo em demane una altra copeta de vi; ara torne a l'Aliats, que té una història ben curiosa relacionada amb l'ajuda de les rates penades contra el corc del raïm (Monastrell i Marselan, 3 mesos de roure francés, Bodegas Enguera; 3,30 €). Bo.


Llissa a lo pobre, amb creïlles, tramussos i maionesa de cassalla (12 €)
A Jj no li agrada molt, així que me n'aprofite, que jo la trobe bona i ben amanida.

Total: 28,05 € x 2

Parlen valencià. Atenció excepcional.
Lloc recomanable.
He de tornar a esmorzar.

I en eixir, comprem unes exquisitats per a Reixos.

Divertida, com sempre, la ressenya d'eltipoquenuncacenaencasa, sobretot en el moment en què es menja la croqueta de blanc i negre amb allets