dimarts, 6 de desembre del 2022

"Dénia, l'ADN de la cuina mediterrània". El País Rosa Rivas (5/12/22)
"Dénia sap a gamba roja, a polp sec, a eriçons de mar, a taronja, a panses de moscatell, a coques de forment i dacsa, a saladures, a ametles, a mel, a oli d'oliva, a arròs mariner, a peix a la brasa…"
I aquests són alguns dels llocs que ens hi recomanen:
Quique Dacosta***
Peix&Brases (José Manuel López) / Mediterrasian
El Baret de Miquel (Miquel Ruiz)
Sendra, Les Rotes (polp sec a la brasa)
El Faralló (Julia Lozano; caldereta d'espardenya amb rap, polp, gambes)
Venta La Giralda (Rosa Martí; polp amb penques)
El Pegolí (Mari Luz Piera; rajada amb berberetxos)
Agua de Mar / Casa Benjamín -taverna de 1945- (Cristina Baixauli)
Casa Federico (arròs)
Els Magazinos (Diana Cervera) / Les Cuinetes / A la fresca
Pont sec (Pep Romany; coques) / Nyascoca
Beekery (pa artesà)
licor Carnot
La Xerna del Mar (Belén Escrivà; donut de gamba roja i bleda: Millor Tapa de la CV 2022)
Nómada (italià)

BonAmb (Xàbia; Alberto Ferruz, **)
Casa Pepa (Ondara; Aina Serra i Alberto Ferruz)
Audrey’s (Calp; Rafa Soler, *)
Mare (Benidoleig, Miquel Suculent Gilabert)
Olea (Moraira, Germán López; hotel Serawa)
Celler Les Freses (Jesús Pobre)
Lliber, Casa Agrícola, Pepe Mendoza