dissabte, 10 d’abril de 2021

Un bon cau a recer de la pluja.

divendres, 9 d'abril
Ca Duart. Císcar*, 22 - la Gran Via, l'Eixample - 963 332 812

Avui no hi ha cap excusa per a vindre a València a dinar, però el xic s'ho mereix, que el treball és dur i comença el cap de setmana. Plou, però plou poc.
Mentre espere a Jj, un vermut, amb el detall d'unes olivetes 

La copa
Elaborat a partir de soleres nobles d'olorosos i Pedro Ximénez, amb 8 botànics: donzell, sajolida, clau, taronja, canyella, nou moscada, angèlica i quina. 
(3 €) Aprox. 8,70 €


Hi ha un porxe amb quatre tauletes, però triem la sala.
Amb el QR només hi ha l'opcció dels menús, que varia d'un a tres entrants, amb el plat principal i les postres; també canvia el preu entre setmana i cap de setmana. Volem tastar els tres entrants i compartir un principal, però sembla que això no pot ser. 
Ens avisen que el servei de pa és 1 € per persona; ja ho havíem llegit. Acceptem.
Sembla que amb El tenedor et fan un 50% sobre el preu de la carta, però nosaltres no ho havíem tingut en compte.

Aigua amb gas (2,50 €) i una copeta de vi valencià (que no cobren)

Entrades a elegir:
-Calçots a la brasa amb salsa romesco. 

-Ou trufat amb escuma de creïlla, xampinyons i migas. Sembla que és un plat molt reconegut; està bo.

-Coca de dacsa amb ensalada de tonyina i chipotle. La canviem per la coca Xàbia, amb bledes i gambetes (6 €; al menú de coques en val 12). Ben distinta de les de la Safor, molt grossa, però saborosa.
Plat principal a triar: 
Ens decidim pel rossejat de fideu fi amb cigales i alls tendres, però després venen i diuen que canvien les cigales per mollets. Així que només en volem una ració. Molt bo.

I Jj canvia a l'arròs de presa amb carxofes i caragols. Saladet, però bo.

(També hi ha daurada amb salsa d'espàrrecs i llom de porc amb puré de carabassa i alls porros)

Postres: 
Pastís de poma caramel·litzada amb gelat de vainilla. I café

(Les altres postres són crema cremada de xocolate i avellana i maduixes amb gelat de llima)

Al final, ens han cobrat el menú Ca Duart (el més barat, 17,50 € x 2).
Total: 24,25 € x 2

No parlen valencià
El nom del lloc sembla un joc amb Ca/Carlos i Duart/Art, afrancesat potser amb el "du" (Carlos Duart, el cap de cuina, havia treballat a La Seu, La Sucursal i Zuberoa; Dana Tanasoiu és la cap de sala)

Un dels llocs recomanats per a menjar paella (GuiaHedonista) i coques (HistorasConDelantal)

------------------
*Ja hem vist en alguna altra entrada que Gabriel Siscar i Siscar (Oliva, 1759 – Gibraltar, 1829) fou mariner, polític i matemàtic, nebot dels il·lustrats Gregori i Joan Antoni Maians i Siscar.