dimecres, 21 d’abril del 2021

Ara, fins i tot Saona pot ser especial

dilluns, 19 d'abril
Saona. Marqués del Túria*, 46. La Gran Via, l'Eixample - 963 346 489

Hi ha personetes de qui enguany, entre la carasseta i les circumstàncies, no estic disfrutant gens, com ara alguns companys de treball; avui, encara que amb poc de temps, quede amb un a dinar. Tenim taula a les 15 h, i només tenim una horeta; haurà de ser rapidet.
El menú d'entre setmana (9,95 €) inclou dos plats, postres i una beguda. Hi ha entrants fora de carta que no demanem. 
Comence amb una copeta de vi
Abans de demanar, ens avisen que hi ha alguns plats que s'han acabat (ensalada russa, tataki de tonyina...). Jo demane Falsos niguiris: foie i pera, polp, pernil i pimentons de Padrón, ou i tòfona. Escàs, però bonic i curiós.
Per al plat principal havia demanat caneló de verdures, però tornen i em diuen que ja no n'hi ha; el canvie pel Sandvitx de pastrami amb maionesa de ceba caramel·litzada, cogombrets i formatge Cheddar (ai... el record d'aquell pastrami al Katz´s de NY!)
Per a les postres ja no tenen fruita, i el pastís de formatge no pot ser sense melmelada, així que demane pastís de xocolate amb anous. I café (1,20 €)
Total: 11,22€ x 2
Un lloc per a eixir del pas; el menjar està bé, el mal és el trànsit i la "sensació cadena".
Només una xiqueta parla valencià.
-------------------
*Aquesta avinguda pren el nom del Marquesat del Túria, títol atorgat el 1909 a Tomás Trénor i Palavicino (València, 6 d'abril de 1864 - Madrid, 1913), aristòcrata, militar, empresari, polític i filantrop. Des de la presidència de l'Ateneu Mercantil de València va promoure l'Exposició Regional Valenciana del 1909. Va encarregar un himne de l'Exposició al Mestre Serrano, que en 1925 es va adoptar com himne oficial.
Durant la Guerra Civil (1936-39), l'avinguda fou batejada amb el nom de Buenaventura Durruti, en honor a l'anarcosindicalista català.