dilluns, 24 de febrer de 2020

El blues s'alat de la cutxipandi

23-F 2020
Un any més, Clara convoca des de S'alat (Pintor Salvador Abril, 34 - Russafa - 963 034 975/ 645 821 543) a l'Arròs Blues, i la cutxipandi no es fa pregar.

El "blues", de la mà de Carles Carrasco

Amb un vermut Muntaner (3,50 €) o cervesa i el detall d'unes papes i unes galletetes de Muro.
I després, el dinar.
Ribas Negre  Vi de la Terra Mallorca
50% Mantonegro, 32% Cabernet Sauvignon, 15% Syrah i 3% Merlot
12 mesos en bótes: 75% roure francès i 25% roure americà de 225 L
14,5%
Bodega Ribas. Consell, Mallorca
20,30 € x 3

Aigo (1,50 € x 3)


Ensalada amb encisam, taronja, avellanes, olives negres...

Coqueta de trampó
[El trempó és una plat típic d'estiu de Mallorca. És una variant de l'ensalada amb tomàtiga tallada a trossets, pebre tendre, ceba, i a vegades altres hortalisses, però sense enciam
Arròs brut


Com hem dit altres vegades ("El blues és trist, dolç o s'alat?", "Embrutem-nos amb l'arròs"), el nom del plat es deu al color del caldo, térbol i marronós, que hi aporten tant les espècies (canyella, nou moscada, pebre roig, safrà, clau…), com la picada de fetge que s'afig en finalitzar la cocció. Aquesta recepta va sorgir al camp quan els pagesos posaven en la cassola el que havien caçat i recol·lectat durant el dia. Per això els ingredients no són sempre iguals; la carn i la verdura poden variar segons la temporada.
Per a les postres, greixonera
[Llig a Vilaweb que la greixonera dolça dels darrers dies són unes postres típiques de carnestoltes (els 'darrers dies' abans de la Quaresma). Els ingredients són senzills, aprofitats d'altres menjades, en aquest cas, unes ensaïmades endurides o unes coques de patata de fa un parell de dies. Encara que els ingredients siguin semblants als del 'pudding', la cocció dins la greixonera (i no al bany maria) fa que la textura sigui diferent]

Cafés i infusions.
Avui no hi ha pomadeta.
Total: 25,30 € x 9

Un lloc deliciós, entranyable.
Parlen valencià-mallorquí