dissabte, 29 de febrer de 2020

La Renaixença pobletana

dissabte, 29 de febrer

Tots en parlen: Alfonso Garcia ha aconseguit reviscolar la taverna La Aldeana 1927 (Josep Benlliure*, 258. El Cabanyal - 961 054 923) que sembla que s'havia convertit en un bareto de barri en el pitjor sentit de la paraula.
Reservem  de matí i anem promptet a dinar; al carrer, les taules plenes; el bar, ple, i ens fan anar per la banda de darrere (Progrés, 283).

Estem uns minutets sols, però de seguida s'ompli i la sala resulta un poc sorrollosa.
Detall: olives i tramussos
Aigua amb gas (2,20 €) i una copeta de vi (2,50 €). Novament, l'única pregunta és "¿Seco o afrutado?"

Daimon Blanco 2018 DOCa Rioja
Viura 30%, Sauvignon Blanc 30%, Malvasía 25% Tempranillo Blanc 15%
13% vol
Bodegas Tobía. Cuzcurrita de Río Tirón, Rioja Alta.


(El vi  blanc afruitat veig que és Cañas y Barro. Altúria)



Hi ha carta, 4 tapes fora de carta i plat del dia. No sabem què triar, tot ens abelleix.
Cremaet de braves: creïlles mini bollides, salsa harissa i allioli cremadet (1/2 ració 4,50 €). Tot i no estar fregidetes com a mi m'agrades, estan molt bones; ara, sort que hem demanat mitja ració.

Rejo (polp) amb pimentó, vitet, pebrella, dacsa, polp... Original i bo (1/2 6,60 €)

Nugaeta. Guisat de creïlles, peix (bacallà) i anous (7,65 €)

Pa (1 €). Pregunten si en volem; la cistella és generosa, i està boníssim (llig després que és de Machí)

El plat del dia és arròs amb polp, costelletes i embotit (14,50 €). El més fluixet de tots, o potser és que estem plens.
Ni postres ni café.
Total: 19,50 € x 2
Relació qualitat-preu excel·lent

No parlen valencià. La carta està en castellà i en valencià.

GuiaHedonista
BonViveur
GuíaRepsol
---------------------

*Josep Benlliure i Gil (El Cabanyal, 1855 - València, 1937) , pintor d'una família d'àmplia tradició artística; va conrear la pintura costumista i religiosa.
Gitanos
"José Benlliure Gil: Costumbrismo español"