dimarts, 5 de febrer del 2019

Vademècum de la paella

El llibre daurat. La història de la paella com no s’ha contat mai. Josep Piera
Editorial Pòrtic, 2018 Col·lecció: P.VISIONS
Nombre de pàgines: 296
Preu: 19.00 €

"Una història pròxima i universal que no s’ha contat mai: la història de la paella com a menjar feliç, com a ritual íntim i com a símbol col·lectiu."





"La paella: història i memòria sentimental", Toni Sabater
"Oda monogràfica a l'arròs", Joan Garí
Entrevista nosaltresllegim.cat: «Per a uns és un “convit democràtic”, per a uns altres un “menjar republicà”, per a uns altres una “metàfora franquista”… Com que a tots els agrada, tots n’han fet i en fan un símbol real i compartible»
llegirencasdincendi
-------------------------------
Altres llibres:

La cocina y los alimentos. Enciclopedia de la ciencia y la cultura de la comida 
Harold McGee 
Debate. 2015
960 pàgs.
44,90 €

"Extraordinari compendi d'informació bàsica sobre els ingredients, les tècniques culinàries i els plaers del menjar, que delectarà i fascinarà a qualsevol que haja cuinat, assaborit el menjar o gaudit alguna vegada d'ella. Organitzat a manera de diccionari, amb nombrosos quadres explicatius, en les seues pàgines podem trobar des de les diferents famílies d'aliments fins a la millor manera de preparar-los, l'evolució de la gastronomia al llarg de la història o les reaccions físiques i químiques que pateixen els aliments quan es cuinen."
Recomanat per Paco Higón

"Harold McGee, l'home que parlava amb els aliments" catradio a la carta (minut 6)
------------------

Vinos. Contextualización y viticultura
Bullipedia. ElBullistore
528 pàgs.
59,00€
"El primer tomo del Sapiens del Vino, una obra de Bullipeda en la que se contextualiza y se profundiza sobre el vino y la viticultura. La obra, dirigida por Ferran Adrià y Ferran Centelles, aplica el método Sapiens, desarrollado por el equipo de elBulli, al mundo del vino".




Bebidas. Definición, historia, tipos y composición (Volumen I)
80,00€
"Es el primero de tres volúmenes genéricos sobre bebidas de Bullipedia. Es un compendio de 564 páginas dirigido a estudiantes, profesionales y aficionados a la restauración gastronómica. La profusión de datos, razonamientos, historias, definiciones, imágenes, mapas conceptuales, etc. hacen de este libro un ensayo completísimo, ya que se construye sobre la base Sapiens, una metodología que permite comprender, a partir de una visión multidisciplinar, cualquier disciplina. Los interesados en saber qué es una bebida, cuantas maneras de beber existen, porqué bebemos, porqué existen bebidas mejores y peores, qué les otorga valor gastronómico, qué usos les daban nuestros ancestros, porqué hace más de 5.000 años ya se bebía con pajita, porqué tienen sabor distinto unas de otras, o cuales son las perspectivas que permiten clasificarlas, etc. tiene delante las respuestas. Sin duda, esta obra será de su interés."

Paella Power. Rodrigo de la Calle
Amb receptes i secrets per fer un bon arròs de paella -la clàssica, les altres i les modernes-.
24,65 €
Paella Power