diumenge, 24 de febrer del 2019

Un cantonet per a l'amor i per a l'art

divendres, 22 de febrer

Som molt ignorants, sí, però ens salva la curiositat. Jo no tenia ni idea de l'existència de la revista Provoke, que diuen que canvià el curs de la fotografia moderna, ni de l'existència de l'estil conegut com "are-bure-boke" (granulós, borrós, desenfocat), però m'apunte de seguida a la proposta d'Imma per a anar a la presentació de l'exposició "La mirada de les coses. Fotografia japonesa entorn de Provoke", a Bombas Gens.
A les 18,30 hores hi ha la conferència inaugural de la mà dels comissaris Nuria Enguita i Vicent Todolí. A les 19,15 eixim al jardí i ens ofereixen cervesa (Heineken, El Águila 1900) o sidra (Ladrón de Manzanas) i unes galetetes de cacau.

("El jardín moderno de Bombas Gens", Valencia City)

A les 20 h s'inaugura l'exposició. "Es tracta d’una selecció de peces de la Col·lecció Per Amor a l’Art dels integrants de l’agència VIVO -Ikkō Narahara, Shōmei Tomatsu, Eikoh Hosoe, Akira Satō i Kikuji Kawada-, activa entre 1959 i 1961, així com del col·lectiu Provoke (1968-1970): Yutaka Takanashi, Takuma Nakahira i Daido Moriyama. També es mostra el treball d’Hiroshi Hamaya, Takashi Hamaguchi, Toyoko Tokiwa, Nobuyoshi Araki, Tamiko Nishimura, Ishiuchi Miyako, Kōji Enokura i Michio Harada. Tots ells, fotògrafs i fotògrafes japonesos que entre 1957 i 1972 van ser artífexs d’una transformació radical en el llenguatge fotogràfic."


"Bombas Gens se asoma al Japón de Provoke", Valencia Plaza
"La fotografía como un acto para entender el mundo", El País
"La ola japonesa: el legado de la revista Provoke"
"Provoke, las imágenes que revolucionaron la fotografía moderna"

Després tenim taula reservada per a sopar al gastrobar The Corner (Av. Burjassot, 98 fent cantó amb Sant Pancraç - Marxalenes, La Saïdia - 665 864 282)
No hi ha cap altra opció que el menú Degustació (18 €), i no podem compartir (ho preguntem perquè les galetetes salades ens han llevat un poc la gana); farem un esforç.


Marqués de Verdellano 2017 DO Utiel-Requena
Tempranillo i Boval
Grupo Coviñas. Requena
6 €

(La carta de vins és curteta. Hi ha els de Makro, La Sastreria. Ens decidim pel vi de la casa, un de Fontanars, però no en tenen i ens ofereixen aquest)

Aigua: 1,50 €

- Coca de vidre feta amb farina integral d'espelta; amb olivada, brull i polp

- Croqueta casolana "als tres formatges" al punt d'estragó (un poc sonseta)

- Calamar tandoori planxa amb allioli de curri (llig que el tandoori és un aliment cuit al tandoor, forn cilíndric d'argila; no sé com està cuit el calamar, però és una llàstima que el servisquen fred)

-Magret d'ànec amb reducció d'amaretto i fruites seques

Per a les postres, fideus kadaif, amb gelat de llet merengada i mousse de crema de garrofa i xufa. El millor plat de la nit.

Total: 19,25 € x 6
Crec que han tingut dies millors...

Sembla que el cuiner és de Pego, però la xica que ens atén no parla valencià.
---------------
Llig al Levante que el topònim "Marxalenes" hauria de ser "Marjalena"; deriva de les marjals que es formaven per causa de les periòdiques inundacions del Túria fins a la construcció dels murs de defensa del riu. I a la Viquipèdia, que apareix esmentat al Llibre del repartiment amb el nom de "Marxuliena", el nom que li donaven els andalusins.