dilluns, 11 de febrer del 2019

...un dia sense pa?

M'agradaria dir que sempre compre el pa en el forn Sant Bartolomé (Duc de Calàbria, 14), o en el València (Sueca, 55), o en el de Toni (Sogorb, 4), però he de reconéixer que alguna vegada el compre al Panaria o al Granier que estan més propet de casa. La veritat és que a Jj i a mi ens encisa entrar als forns de pa... ho compraríem tot. Passejant n'hem descobert un de nou, Le Roi (Sueca, 60), i, clar, hi hem hagut d'entrar i comprar. Un dia pa de tritordeum, i un altre de kamut.
valenciaplaza
"¿Conoces la factura argentina?"
[El tritordeum és un cereal híbrid entre el forment dur (Triticum durum) i un ordi silvestre sud-americà (Hordeum chilense). La tècnica utilitzada per a fer aquest híbrid no és la dels organismes modificats genèticament sinó la tècnica clàssica de millora vegetal amb pol·linització creuada i rescat d'embrions. Té més fibra, luteïna i àcid oleic que el forment.
El Kamut (forment Khorasan) és una marca registrada i només és conrea de forma orgànica als Estats Units. Té una elevada quantitat de minerals, en especial de seleni, zinc i magnesi; també és ric en hidrats de carboni complexos que aporten molta energia; no té a penes fibra, cosa que millora la seua digestibilitat.]

També hi venen diverses cerveses artesanals i xocolate Sampaka, però ens hi hem resistit.
No sempre és possible fer-ho, l'altre dia aní a Martínez (Russafa, 12) a comprar uns bombonets per a una amiga i vaig caure en la temptació: un xocolate pur 77% amb nibs de cacau i un altre 58% amb sal maldon (60-70 g, 5 € x 2; que estan boníssims, però el Lindt Excellence també està bo i val poc més de 2 € una pastilla 100 g)

Una altra botiga interessant és Utopick (Maties Perelló, 14; encara no he tastat les bombetes de cassalla)
o Chocolat Factory (Pau, 16)...

-------------------------
dijous, 21 de febrer

Avui per fi conec el forn Terra de pa (Arxiduc Carles, 81 - Safranar). Havia llegit que hi feien un pa molt bo, amb la seua massa mare, i que funcionaven amb un projecte molt xulo. Ester hi havia anat a posta i me n'havia parlat molt bé. A més a més parlen valencià i tot està escrit en valencià.
M'atén Vicent i m'ho explica tot amb molta passió. De moment, tastaré la fogassa de forment integral i la de segó. Quina oloreta!