dimarts, 29 de gener del 2019

Nadal a l'horta

diumenge, 27 de gener
No sé quint sant és avui, però el cas és que és un dia important perquè la meua família, la de la branca xufera, celebrem el dinar de Nadal. Sí, ja és una tradició que la nostra paella de Nadal es faça pregar, com moltes de les coses bones de la vida. I quantes d'aquestes coses bones hem d'agrair a mares i ties! Quant de sacrifici i quants moments especials ens han regalat en la vida!
Tot i que no necessitem cap justificació, he llegit que el cicle de Nadal no acaba fins el dia de la Candelera, 2 de febrer (40 dies des que nasqué Jesús fins a la seua presentació al temple de Jerusalem).
Anem arribant a l'alqueria de l'horta a taula parada: papes, formatge, fuet, ametletes de Titaigües i cacaus acabats de fregir, cacaues amb corfa torrades, ensalades... Amb aigua, refrescos, cervesa i vi.

Enrique Mendoza Monastrell Merlot 2016 DO Alacant
50% Monastrell, 50% Merlot (?)
12-13 mesos en roure francés i americà
14% vol.
Bodegas Mendoza. Alfàs del Pi
9,99  €






La paella, ja reposadeta, està fantàstica, i no ho diu el meu amor de neboda -el cuiner és mon tio Salvador-; em sembla tan difícil dominar el foc i encertar el punt de l'arròs, i al gust de tots...!


La conversa posterior ha girat al voltant dels ingredients i sobretot del garrofó: que si fresc, que si congelat, que quin és el millor moment de tirar-lo...
Ha sobrat poc d'arròs, però algú encara se n'ha endut un plateret per a demà.


Dominio de la Vega Authentique 2016 DO Cava
Macabeu i Xarel·lo
12% vol.
Dominio de la Vega. Sant Antoni, València
9,50 €






Per a les postres, com si s'acabara el món: taronges, flam de café i flam de formatge (que ha fet Maria), carabassa torrada, pastissets de moniato, corona de l'horta... (del forn Amparo d'Alboraia, passatge Rei En Jaume, 2; ací podeu trobar la recepta, això sí, se vos pot parar el mos amb les faltes d'ortografia)

Una bona sobretaula per acabar-ho d'arredonir i me'n vaig carregada amb l'aroma de l'horta, el caliu familiar, les flors del paradís i el potet de les ametles i els cacaus.
Gràcies, família.