dissabte, 19 de gener del 2019

Vegana jo?

divendres, 18  de gener de 2019

Més de dos mesos sense veure'ns, calia quedar ja, tot i que estem en plena època postnadalenca de bones i sanes intencions; vinga, va, ens enganyarem amb el que crec que és un restaurant vegetarià (després llig que és cuina orgànica, macrobiòtica, vegana i ecològica; la veritat és que em fa peresa detindre'm a pensar si açò que he escrit té sentit*, i damunt estic molt despistada, perquè en la paret hi ha penjada la foto d'una gallineta que corre lliure pel camp... no sé).

Kimpira**. Convent de Sant Francesc, 5 Sant Francesc, Ciutat Vella -  963 923 422
Hi ha carta i menú del dia (13,50 €), que és el que triem.

Comencem amb una cervesa (en tenen d'espelta, però la demanem "normal", Estrella Galicia (2 € x 3), sense cap detall.

Primer:
Crema de verdures o crema de floricol amb poma (jo trie aquesta segona i fa gust de compota de poma.
Segon:
Arròs al wok amb tofu i ensalada variada
o pasta fagioli, amb llegums i verdures, i ensalada variada (la que jo trie)
Per a una intolerància amb la ceba ens ofereixen una altra possibilitat

Postres: Capricho de dulzura (flam de garrofa, que es queda al plat) i te Kukicha (te de tija).
Total: 15,50 € x 3

No parlen valencià i no és el meu lloc; tot i això, el menjar no està malament, el servei és atent i el local és molt agradable, de sostre alt, i en un carrer cèntric però tranquil; de tota manera no hi podria tornar, sembla que tanquen ací i obrin en febrer al carrer Cuba en una versió diferent.

**Kimpira és un tipus de cocció llarga saltant els ingredients tallats finets. En japonés significa "pau daurada".

* No m'he pogut resistir a buscar al diccionari alguns termes:
Vegetarianisme: sistema d'alimentació basat en el consum d'aliments d'origen vegetal que exclou, més o menys radicalment, els d'origen animal.
Veganisme: Estil de vida basat en el respecte pels animals que rebutja l'ús i el consum d'animals o de qualsevol producte o subproducte obtingut per mitjà de l'explotació o la mort d'animals (els ous, la llet i la mel; teixits d'origen animal; experimentació amb animals, espectacles en què s'utilitzen animals...)
A l'AVL, orgànic remet a ecològic: aliment que procedix de l'agricultura o la ramaderia ecològiques i ha sigut elaborat només amb determinats additius alimentaris.
El menjar orgànic és una alimentació sustentable, que tria aliments la producció dels quals, transformació i comercialització siga més respectuosa amb l'entorn i que busca l'equilibri nutricional individual, sense excessos.
Al termcat llig que l'agricultura ecològica o biològica és l'agricultura que recorre a adobs, fertilitzants i pesticides orgànics i a la rotació de conreus, en substitució d'un gran nombre de substàncies químiques de síntesi industrial, i que evita el cultiu de vegetals transgènics, amb la finalitat de respectar l'equilibri del medi.
Macrobiòtica: sistema d'alimentació naturista, que es basa en el consum de cereals, llegums i fruita, i que intenta buscar l'harmonia amb l'univers i recorre a les produccions estacionals locals, segons tradicions mil·lenàries xineses

"Los 10 mejores restaurantes saludables de Valencia"
"Los 5 restaurantes veganos més populares de Valencia"

Després un talladet davant mateix, al Nuezcafé, un d'eixos llocs de franquícia que sembla que tenen un poc de gràcia però on aquesta desapareix als dos minuts, un lloc entre tants. Això sí, no pequem amb cap pastís.