diumenge, 23 de desembre del 2018

Un putxero sense màcula

dissabte, 22 de desembre
22 de desembre, el dia de la loteria de Nadal. No ens ha tocat res, però ens consolem ràpidament, perquè tenim salut i, el més important, un dinaret a ca Im-maculada, el segon putxero de la temporada.

Arribem a taula parada, amb una picadeta: papes, olives, clòtxines en escabetx, guacamole, formatge, pernil, embotits...

Directament de la Costera,

Santpere 2017 DO València
50% Tempranillo, 40% Monastrell, 10% Merlot
El monastrell i el tempranillo, 12 mesos en dipòsits de formigó. El merlot, 12 mesos en bota de roure francés i americà
13,5% Vol.
Sant Pere Cooperativa del Camp (Celler del Roure), Moixent
Aprox. 5 €
Excel·lent relació qualitat-preu


I de la cuina arriba l'aroma del caldet del putxero... autèntic, deliciós.

Marge 2015 DOQ Priorat
50% Garnatxa, 20% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot, 10% Carinyena i 5% Syrah
12 mesos en roure francés i americà
15% vol.
Celler de l'Encastell. Porrera
Aprox. 20,30 €

Fruita, mineral... molt bo.



Després, la verdura i la carn, tot en el seu punt.


Pago de Los Balagueses 2014 Pago de los Balagueses, Utiel-Requena
Garnatxa tintera, Merlot
10 mesos en roure francés, 70% noves, 30% usades
14,63% vol.
Vegalfaro. Requena
Apox. 15,40-20 €

Fruita, espècies, torrats... agradable.




Per a les postres, taronges xativines.

Brownie de Nova York, amb anous,  que ha fet Ali


Juvé i Camps Reserva de la Família 2015 Brut Nature Gran Reserva DO Cava
55% Xarel·lo, 35% Macabeu, 10% Parellada
12% vol.
Juvé i Camps. Sant Sadurní d'Anoia
Aprox. 16,25 €





I pastissets de moniato del forn Tendetes (Pare Ferrís, 21)
Un dinar fantàstic amb una amena i sucosa sobretaula.
Gràcies, Imma.