diumenge, 7 d’octubre del 2018

Vi tardoral (3)

dissabte, 6 d'octubre del 2018

És un tòpic allò que les coses senzilles són les que ens fan més felices, però no deixa de ser veritat. Ma tia Lolita -la germana de mon pare- i la meua cosina ens han convidat, a ma mare i a mi, a dinar arròs amb bledes, sí, eixe que carrega amb la fama de ser un dels arrossos més humils -no debades ma tia no parava de dir: "veges tu, arròs amb bledes..."-, però clar, fet amb tot l'amor del món: amb bledes acabades de collir, fesols a remulla del dia anterior i la meitat pelats, safrà de bri, pebre roig de la Vera, moniato... quina delícia, per favor! Fins que no n'ha quedat en la cassola no he parat d'escudellar-me'n!

"L'arròs amb bledes", Vicent Marqués
"Arroz con acelgas, leyenda urbana", Paco Alonso

Amb unes olivetes d'aperitiu, i pa del Forn Vell acabat de coure.

Cap de ruc negre  2012 DO Montsant
100% garnatxa negra
4 mesos en roure francés de segon any de 400 l.
14,5% vol.
Celler Ronadelles. Cornudella de Montsant, Tarragona
Aprox.  6,75 €

Fruita; suau.


Per si no en teníem prou, encara ens han preparat un poquet de llom ibèric de Varea (mercat de Colom).

Per a les postres, meló tendral, raïm moscatell, pastís de merengue de Casaní i café (crec que les coques cristines del Forn Vell s'han quedat a la cuina...)

Després hem estat mirant fotos i contant coses de quan érem menuts. Quin dia tan bonic. Gràcies, família.
---------------------
diumenge, 7 d'octubre

Avui toca paelleta, amb tavella i tot. Però abans... clòtxines, llom embotit, mandonguilles de carn amb salsa de bolets, ensalada..

Venta del Puerto Nº 18 Vendimia Seleccionada 2009 DOValència
40% Tempranillo, 40% Cabernet Sauvignon, 10% Merlot i 10% Syrah.
18 mesos en roure francés
14,5% vol.
Anecoop Bodegas. La Viña. La Font de la Figuera
Botella nº 19.861
Aprox. 11,50-16,95 €

Fruita madura, balsàmics, espècies, café, xocolate, mineral, final amarg... bo.


-------------------------
dimarts, 9 d'Octubre
Dimarts festiu, i un home molt atrevit que conec encara ha anat avui a la mar a per caragols i petxelines.
Després ha fet una paella d'arròs amb peix i caldo d'eriçons.

Castelo de Medina Verdejo FB 2014 DO Rueda
90% Verdejo i 10% Sauvignon Blanc
Fermentat i envellit en bóta nova de roure francés 6 mesos
13,5% vol.
Castelo De Medina. Villaverde de Medina, Valladolid
Enòloga: Sara Román
20.000 botelles
Aprox. 15 €
Verdejo poc tradicional. Fruita blanca i de pinyol, mantega, vainilla... curiós, fresc.

-----------------------
dijous, 18 d'octubre
Avui, un dia lleig de pluja intensa, gran sorpresa en arribar a casa de la mare:
ARRÒS AL FORN! D'abadejo, clar.

Com són les mares! Un dia comente que fa molt de temps que no he menjat arròs al forn i quan vaig a dinar a sa casa... ja per l'escala reconec l'oloreta. No pot ser, no pot ser... sí, un dels meus arrossos favorits!
Ja sé que per a la majoria de gent l'arròs al forn és de carn, de costelletes, però a ma casa -i en moltes d'aquesta zona de l'Horta-, és aquest: amb abadejo -anglés-, creïlles, cigrons -a remulla el dia anterior, tomata, alls i pebre roig.
arrossosalforn

-----------------------
dimecres, 31 d'octubre
Avui es jubila una companya, i per acomiadar-se ens ha fet una picadeta:
Coques salades de tomata i tonyina i de verdures, i dolça de poma, del forn ESMAR d'Alaquàs; formatge, pernil i embotits del "famós" Joaquín Moreno, de Torrent

Hoya de Cadenas Reserva Tempranillo 2013 DO Utiel-Requena
100% Tempranillo
12,5% vol
12 mesos en roure americà
Hoya de Cadenas. Xiva
Aprox. 3,80 €


No puc deixar d'enllaçar un apunt preciós de Mª Jesús Bolta, que també es jubila. "Per si demà..."

----------------------------
dissabte, 3 de novembre

Matí dur de treball. Arribar a casa i tindre el dinar a taula no té preu. Jj el prepara amb un regal que li havien fet: paella valenciana de conill i pollastre Amparín (aprox 10 € 2 racions), amb verdura afegida.



Jo no sé en quin programa eixia allò de "Evita Dinamita", però el cas és que s'ha quedat amb mi, i un bon dia em van regalar aquesta botelleta de vi:


Purita Dynamita 2013 Vinos de Madrid
100% Garnatxa
6 mesos en roure francés de segon any
14,5% vol
Vinos Jeromín. Villarejo de Salvanés, Madrid
Aprox. 7,95 -10,97 €
Color vell; fruita que ja se'n va, balsàmic.



I a la nit el cuiner, que té molta faena, crida a Sushi Bar (Just-eat) i encomana el sopar (26 €)  4 maki salmó + 4 maki tonyina + 4 maki peix mantega + 2 nigiri peix mantega + 2 nigiri gambes + 2 nigiri salmó + 5 roll de tasurami - salmó, alvocat + 5 roll de california - salmón i alvocat, tobiko groc + 6 roll dragón  + 9 roll Now Your - alvocat i salmó (No ens ho acabem, eh?)


divendres, 9 de novembre

De vesprada, a la presentació del documental i del llibre El camp de concentració de Portaceli (1939-1942), de l'Eixam Edicions.

I de nit, a sopar amb els montcadins (carn amb tomata fregideta, truita d'espàrrecs i carabasseta, clòtxines.

El Miracle 120 Aniversari 2016 DO València
65% Tempranillo, 35% Sirà
4 mesos en roure americà
13% vol.
Vicente Gandia. Xiva
Aprox. 3,95-5,99 €

Amb un panettone de xocolate i taronja del forn Vicente Garcia de València (12 €)

diumenge, 11 de novembre 
Dia de calderes a Foios perquè és la Mare de Déu del Patrocini d'hivern

Abans, esgarradet; clòtxines; rosquilletes de sabors; ensalada amb tonyina de sorra, moixama, alvocat... Després també hi ha carn guisadeta. I molt de dolç.


Casa de las especias 2016 DO Yecla
70% Petit Verdot, 30% Monastrell
13% vol
Wines-From-Spain. Yecla
Aprox. 23 €

Redó, perfecte.





Chat Fou 2016 AOC Côtes du Rhône
85% garnatxa, 15% clairette, garnatxa blanca i marsanne
Criança amb pòsit de 12 a 18 mesos
Eric Texier. Charnay, Roine
Aprox. 13,50 € (Verema)

Floral, lleuger




diumenge, 25 de novembre

Paelleta de diumenge amb "apoteosi" abans i després: gambetes a la planxa, clòtxines, polp a la gallega, ensalada amb salmó, moixama, formatge...

Santa Cristina 2016 Toscana IGT
Merlot, Sirà, Sangiovese, Cabernet
13% vol.
Santa Cristina. Cortona, Arezzo, Toscana
Aprox. 7 € (Verema) Excel·lent relació qualitat-preu

Amable, agradable.




La Planta 2016 DO Ribera del Duero
Tinto Fino
6 mesos en roure francés i americà
14% vol.
Bodegas Arzuaga Navarro. Quintanilla de Onésimo, Valladolid
Enòleg: Jorge Monzón
Aprox. 7,95 €

Fruita, espècies, cassís; torrats; amb més caràcter


Per a les postres, taronja acabada de collir de l'arbre (també hi ha mandarines, caquis, plàtans, raïm...); coca cristina escudellada, pastís de poma, pastissets encarats, bombonets...

------------
Mireu quins panets tan graciosos per a les xiquetes!