diumenge, 14 d'octubre del 2018
Heu vist baobabs a València? Des de setembre en tenim un plantat a la Gran Via Marqués del Turia, 73 (961 676 675) i Raul Aleixandre és el mestre cuiner que l'adoba.
El baobab (Adansonia -pel naturalista i explorador Michel Adanson-; de l'àrab أَبُو حِبَاب "pare de moltes llavors" o del wolof, "arbre dels mil anys") també és conegut a Àfrica per "arbre màgic" o "arbre de la vida", i diuen que pot viure més de 3.000 anys. Esperem que siga una premonició.
Baobab és un local modern, dissenyat per Sergio Adelantado i Sara Blanco / Lamarche-Ovice, amb una cuina central envoltada de taulell amb tamborets.
En Abreunvinito en podeu llegir una descripció detallada magnífica.
Som vuit per a dinar i tenim una taula gran en un racó, que queda separat del restaurant per una cortina.
Mentre anem arribant, la gent ja comença amb vinet, vermut o cervesa (Zeta Beer, Alboraia; 5 € + 3 € x 3 + 2 € x 3), amb uns cogombrets i cebetes envinagrats.
Com que en som molts, i xarrem a muntó, és complicat triar a la carta, de manera que Raül proposa uns entrants i que cadascú trie el plat principal, que al final tampoc haurem d'elegir.
Pago de Tharsys Brut Nature Reserva DO Cava
100% Chardonnay
12% vol.
Pago de Tharsys. Requena
25€ (Aprox. 16,10 €)
- Biquini de formatge brie amb tòfona (5 € x 8). No és massa aparent, però ja m'agradaria tindre'n un així demà per a esmorzar.
- Croqueta de nyàmera (pataca, patatxo, patata de canya o batata de la Noguera, topinàmbur o heliant) amb tòfona (3 € x 8).
- Bunyol de bacallà (3 € x ). Mossets deliciosos.
- Foie amb galeta de pinyons i puré de poma a la vainilla (4 € x 7; per a una persona, un d'ensalada russa amb ou de guatla, 4 €)
- Carpaccio de ceps, tòfona i vinagreta de pinyons (16 €x 2)
- Carpaccio de polp marinat amb mango i coriandre (18 € x 2)
Allende Blanco 2014 DOC Rioja
95% Viura, 5% Malvasia
14 mesos en roure francés
13,5% vol.
Finca Allende. Briones, La Rioja
Miguel Ángel de Gregorio
28€ (Aprox. 14,71 €)
Elegant, amb cos, molt bo.
- Coca amb burrata, tomata seca, pinyons, alfàbrega i oliva negra (12 € x 2)
- Berberetxo al vapor (12 € x 2): ben grans, punt perfecte de cocció, extraordinaris
- Matrimoni d'anxova i seitó amb pimentó i albergínia (7 € x 8)
- Arròs a la planxa (10 € x 8; la ració sencera val 18 €). Original.
Tots els entrants estan ben bons, però potser són excessius; a més a més s'afanyen molt a servir-ne de nous i a retirar els plats de seguida.
Per contra, la mitja ració d'arròs em sembla escassa.
Per a les postres,
- Crème brûlée amb crema de whisky i gelat de vainilla (6 € x 4)
- Postres de Luis (caneló de pinya amb gelat de coco; 8 € x 4)
Lacum Listán Dulce 2016
Listán sanluqueña
Roure americà
18% vol?
Lacum Wines. Sanlúcar de Barrameda, Cadis
Detall de la casa (Aprox. 15,95 € 50cl)
Aigua Numen (2,50 € x 3)
Cafés (1,20 € x 9)
Gominoles casolanes
Total: 65 € x 8
No parlen valencià
Jesús Trelis: "Nace Baobab: un sueño en manos de Raúl Aleixandre y Luis Pellicer"
5 barricas: "restaurante de referència en València"
Antonio Vergara: Reaparición de Raúl Aleixandre
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada