dimecres, 24 d’octubre del 2018

La moda dels "mercats gastronòmics"

dimarts, 23 d'octubre
M'agraden els "pensat i fet". -Anem al Mercat de Sant Valero? -Fet, que ningú ens ho haja de contar. Van inaugurar el 19 d'octubre.Estan al cantó de la Gran Via Germanies amb el carrer Cadis.
Fem una volteta per les parades (no entenem els colors que les distingeixen) per a veure l'oferta , ens apropiem d'una taula (hi ha taules altes, baixetes, redones, rectangulars, taulell...), i comencem:

Ostrarium: ostres, saladures, conserves...
Ensalada russa (6,50 €)

i una dotzena d'ostres + botella de cava (38 €)

-Vinoteca
Bisila Edición Especial Brut Nature DO Cava
100% Chardonnay
11,5% vol.
Ladrón de Lunas. Xiva / Requena
Fernando Martínez Relanzon
(Bevent Bisila col·laborem amb l'organització BBALP, que promou l'alfabetització de pobles africans)
(Aprox. 9,60 €)
Fruita blanca, forn; agradable.


-IAOU: ous de diferents maneres, sobretot en truita
Truita de moniato i xampinyons (curiosa) i de creïlla amb tòfona (recomanada, però no excel·lent). 4 € x 2

-Vaca: selecció de carn roja de Lleó; amb pimentons de Padrón. Bona qualitat i  bon punt de foc (17,50 €)

-Taro: cuina de carrer de Mèxic i Àsia
Bao de cua de bou amb maionesa de chipotle (7 €). Recomanable.

Wonton, picant (6 €)

-Solo del Mar. Peix i marisc
Fregitel·la de peix (8,90 €)

-Biendetapas: cuina típica valenciana, amb arròs de paella i tot
Figatell (3,50 €)

-La Guinda. Pastissos
Pastís de carlota (4 €). Boníssim

i brownie de xocolate (3 €)

Només ens hem deixat:
-La Aguacatería Club. Alvocat de mil i una maneres.

POKE BROS.co (Hawaii) Poke Bowl, un bol de peix cru marinat, amb arròs o quinoa i altres ingredients

- Mangiamo! “pizza auténtica” (tancat encara)

Total: 34,30 € x 3

No hi ha res en valencià, ni el nom; i ningú que en parle.
Accepten suggerències: usar el valencià i no gastar plats de plàstic (contesten de seguida, diuen que ho tindran en compte).

No sé jo si hi hauria posat "mercat" (Lloc públic destinat a les transaccions comercials, especialment a la venda d'aliments i altres productes domèstics), el que és ben segur que "mercado", no. Potser segueix la moda de "mercats gastronòmics" com el de San Miguel de Madrid (2009). Crec que està pensat perquè et menges allà mateix el producte cuinat, o fins i tot perquè te l'emportes, no ho sé; no hi ha cap parada de producte sense elaborar.

Crec que repetirem, i entre setmana, perquè els caps de setmana deu estar de gom a gom. Obri de 12 a 24 h (divendres i dissabtes fins a 01h).

Guia Hedonista
Abreunvinito/Verema