Kata 144 - Eva, 26/05/2018 - Vi, naturalment
Mentre va arribant la gent, cerveseta, llonganisseta de Pasqua del Niño Llorón i paté de tonyina picant de Luças (Portugal)
En la kata d'avui, beurem 4 vins naturals; tots del 2016; tres francesos (del Roine) i un de la Ribera Sacra (sense DO). Tots de Mesquevins (Pep Ferrer). Només es tracta de veure què ens agrada i què no d'aquests vins.
1. L'Anglore Les traverses 2016 Vin de France (Roine)
Raïm: Syrah 70% / Garnatxa 30%
Celler: Domaine L’Anglore. Tavèus (Tavel), el Gard, Occitània.
Enòleg: Eric Pfifferling
Maceració carbònica. Criança: en bótes usades.
Grau alcohòlic: 14% vol
Preu: 20 €
- Capa baixa, tèrbol
- Poma verda, sidreira; olor de bombolles; en moure, llepolies, pas químic, poc natural. "fruit rouge et un je ne sais quoi"
- Entrada aquosa, no és viu, un poc "sangria"; per a aperitiu.
2. Domaine Charvin Cotes du Rhone 2016 Côtes-du-Rhône AOC
Raïm: Grenache (Garnatxa), Mourvèdre (Monastrell), Syrah
Celler: Domaine Charvin G. et Fils. Orange
Enòleg: Laurent Charavin
Criança: en diferents dipòsits de ciment durant uns 15 mesos
Grau alcohòlic: 14,5% vol
Preu: 19,60 €
- Menys tèrbol, capa baixa
- Berberetxos, salí, llet?, fruita
- Aquós , més viu que l'anterior, punt amargós, alcohòlic; sense complexitat ni elegància
3. Daterra Azos da Vila 2016 Val do Bibei, Ribeira Sacra
Raïm: Mencia, Mouraton, Merenzao, Garnatxa Tintera, Gran Negro i altres (blancs?)
Celler: Daterra Viticultores. Manzaneda, Ourense (fb)
Enòloga: Laura Lorenzo (de Dominio Bibei)
10-11 mesos en bóta de 225 i 500 litres de roure i castanyer
Grau alcohòlic: 13,1%
Preu: 25 €
- Tèrbol, lleument espumós?
- Fruita, sense complicació, sense fusta, pedra
4. Dard et Ribo Crozes Hermitage 2016 Crozes Hermitage AOC
Raïm: Sirà
Celler: Domaine Dard et Ribo. Mercuròu (Tain l'Hermitage) la Droma, regió d'Alvèrnia-Roine-Alps, França
Enòlegs: René-Jean DARD et François RIBO
Envelliment en mitges bótes entre 12 i 14 mesos. Sense filtració.
12% vol
Preu: 28 €
*DARD (parlant sobre com elaborar el vi, si ha de portar sofre o no...): "Soufre, pas soufre, l'âge des vignes, tout ça, on s'en fout, si ça goûte, ça goûte, point barre"
- Rivet maduixa, jove
- Dolç,
- Alcohol, fruita, "vi per a adolescents"; "busca la singularitat, no l'excel·lència"
Vins molt diferents entre ells, "autèntics", sense "malabarismes ni sofisticacions, però no han emocionat.
Dokument Kata
Per a dinar (sí, avui ni és divendres, ni primer de mes, ni sopar...):
l'ensalada russa clàssica, pernil, sardines fumades, clòtxines,
gaspatxo de cireres,
truita de creïlla (amb dotzena i mitja d'ous)
7 Cupos 2016 D.O. Ribeiro
Sousón, Caíño Longo i Brancellao
7 dies en inox, criança 11 mesos i 3-4 mesos en botella
13% vol
Casal de Armán. Ribadavia, Ourense
Aprox. 8,20 € (Verema)
Galta de vedella amb verdures, vi, caldo de verdures amb sucre i soja, i parmesà ratllat; molt bona
formatges (d'ovella amb tòfona Oncala, Soria; de vaca madurat en fenc Marianne, Pontevedra -extraordinari-; de cabra amb tòfona Granizo, La Rueda, Albacete; asturià. A la foto començant pel de dalt a l'esquerra i en sentit contrari a les busques del rellotge)
Cireres de Serra
Fruita deshidratada (aranja, mango i flor d'hibiscus), boletes de xocolate (ametla i llima verda; te verd, llima i menta; te roig i fruites roges; avellana i canyella) i llavor de cacau. Tot de Pepita y Grano (Carrer Sueca, Russafa).
Pa de carabassa, amb pebre roig, candial i coca de panses i nous del forn Vicente Garcia (Regne de València, 6. Russafa).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada