diumenge, 20 de maig del 2018

Que no coneixes Ricardo...?

dijous, 17 de maig
Bar Ricardo. Dr Zamenhoff*, 16. La Petxina - No reserven. Tanquen diumenges i dilluns.

Sé que amb tot el que està passant al món, és una frivolitat dir que avui és un dia històric per a mi, sí, però és que avui, perquè sí, taste les famoses creïlles braves del Ricardo!!! Tot i que no estan en els tres primers llocs de "Las mejores bravas de Valencia, el ranking definitivo" (Rausell, Casa Montaña, Askua), moria d'impaciència per fer-les meues (ja vaig escriure un dia de la confusió Ricardo-Richard).
En "Las 12 mejores patatas bravas de Valencia", estan en el lloc 5.
Per a parlar de la "bravadependència", ningú con Jesús Trelis "Ciberataque de patatas bravas".
Jot Down classifica les creïlles braves en dos corrents: barceloní, amb allioli i tomata; i madrileny, amb salsa roja, sense allioli! A mi, com no podia ser d'altra manera, m'agraden les "catalanes", sentidetes de pebre roig i amb allioli.

Local de gom a gom; hi ha molta gent que sembla habitual. Tot el que hi ha a les vitrines ens abelleix, i la carta és ben llarga, però hem de triar:

- Ensalada russa (5,75 €). Una de les millors de la ciutat? Sé que sóc molt exigent, però no hi puc posar coroneta. (A la foto falten els bastonets de pa)

- Creïlles braves (5,15 €). Ben fregidetes, molletes per dins, rostidetes per fora, bon punt de pebre roig amb oli, allioli suau. Molt bones.

En patatasbravasworld llig que usen creïlla Agra (?) i són més exigents que jo encara.
A Consum ens expliquen quina creïlla fer servir per a cada ocasió.

- Clòtxines (8,90 €). Menudetes però saboroses. Caldet un punt salat per a beure-se'l.

- Calamaronets. També bons, però es fa sentir un poquet massa el caldo concentrat a la planxa en la base de cada calamaró.

- Gambes de Dénia a la planxa (9,71 € x 4). Delicioses

-Cistelleta de pa (si la demanes, 1,95 €)

Sé que el dinar mereixia un bon vi, però només ens hem fet una cerveseta (2,05€) i una aigua amb gas (2,60 €)

Total: 39,72 € x 2

Un bar "típic valencià",  tot i que no parlen valencià, que cal conéixer.
--------------------------

*Ludwik Lejzer Zamenhof (nascut Leyzer Leyvi Zamengov. Białystok, Imperi Rus, 1859 – Varsòvia, Polònia,  1917)  va ser un oftalmòleg jueu, iniciador de l'esperanto.
Estigué a Valencia en 1909, amb la seua muller, amb motiu dels actes del Congrés Internacional d'Esperanto de Barcelona, amb subseu a València, on s'estava celebrant l'Exposición Regional.