dissabte, 5 de maig
Les coses bones es fan pregar, i la visita a la vall de la Gallinera és una d'aquestes; ha costat, però tot i les previsions meteorològiques dolentes ací estem. La Vall de Gallinera és un municipi interior de la Marina Alta, format pels nuclis de Benirrama, Benialí, Benissivà, Benitaia, la Carroja, Alpatró, Llombai i Benissili, amb un total d'uns 600 habitants. Carme, molt objectivament, diu que la vall en qualsevol època de l'any està preciosa: ara els tarongers encara estan en flor i els cirerers estan esclatant en un roig brilllant quasi feridor.
I abans de res, anem a dinar al Miró Cuina (carrer Major, 53. Benirrama - 966 402 170) (fb)
Una detall de benvinguda amb ous de peix (no sé si truita)
Les crestes 2015 DOQa Priorat
80% Garnatxa, 10% Carinyena, 10% Syrah
8 mesos en bótes de segon any de roure francès de grà extrafí 14,5% vol.
Celler mas Doix. Poboleda, Priorat, Tarragona
35.000 botelles
25 € (16,25 € Bodeboca)
Fruita roja -cirera, clar-, sotabosc, espècies, puntet mineral. Molt bo
Guisat de sépia bruta amb carxofes. Per a sucar i sucar (9,50 €).
Llissa llobarrera (mújol; 9,50 €)
Déntol
Polp
Porquet rostit amb pésols
Totes les verdures i hortalisses són d'agricultura ecològica i de proximitat (Joan, de Cult-Eco).
El peix, de la llotja de Gandia.
Pa casolà de fermentació llarga (no el trauen si no el demanes; 0,50 € x 3, tot i que hem repetit).
Trufes de xocolate (1,20 € x 3) i café (1,30 € x 3)
Aigua: 2,50 €
Total: 33,85 € x 3
Absolutament recomanable.
Parlen valencià i no en parlen.
"El descubrimiento de Miró Cuina y la batalla de David Ariza", Historias con delantal
ojoalplato
A la vesprada, fem un passeget deliciós per la vall, i eixim a Benialí. Una cerveseta a la terrassa del Nou Tarraso i després sopem dins:
Carxofetes
Creïlles braves
Mandonguilles d'abadejo
Sang amb ceba
Minxos (o minjos; coquetes de dacsa) amb tonyina (canalviajes).
Amb un vinet que no recorde.
Ens posen unes cireretes per a les postres.
Total: 14,50 € x 3
Parlen valencià.
diumenge 6 de maig
Que bonic despertar-se i de seguida desdejunar a la terrasseta de la casa, de cara a la Foradada. Quina tranquil·litat!
Suc de taronja acabadeta d'esprémer, café, pa torrat amb oli o tomateta...
I d'excursió a la Foradà (La Penya Foradada, 737.2 m), amb bon solet.
Baixem, crestejant, per un camí diferent; passem per la cova del Moro i Carme ens va contant coses de l'Excursió Poètica a la Foradà. Baixada dura, i per a rescabalar-se'n, una cerveseta a Benissivà, al Bar Placeta, amb uns tramussos.
I de seguida, a dinar: una ensalada, una ensaladeta de bastonets de carranc, i una paelleta de verdures
No volíem postres si no eren unes cireres, però no sabem dir que no, així que un geladet de torró i xocolate, i café.
Total: 14,40 € x 3
I ens n'anem carregats amb un basquet de cireres.
Acabem l'excursió amb llavadors de la Vall, Alpatró, la Carroja...
Lavaderos Públicos
No vos perdeu l'excursió, i en un mes hi ha la festa de la Cirera...
Gràcies per tot, Carme.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada