dijous, 28 de setembre de 2017

Celebració a Ca Pepico

dissabte, 23 de setembre

Quantes accepcions de la paraula "celebrar" coneixeu? Consultem el diccionari de l'AVL:
1. v. tr. i pron. Tindre lloc (un acte o un conjunt d'actes).
Avui celebrem oficialment l'obertura de la temporada de Ca Pepico.
2. v. tr. i pron. Dur a terme (una cerimònia), segons un ritual establit, d'una manera solemne.  Celebrem el ritual familiar del sopar a Ca Pepico.
3. v. tr. Fer una festa, un menjar (per commemorar un esdeveniment, un sant, un aniversari). Avui celebrem l'aniversari de JJ a Ca Pepico.
4. v. tr. Manifestar alegria (per alguna cosa). Celebrem molt haver sopat a Ca Pepico.
5. v. tr. Lloar públicament. No podem fer una altra cosa sinó celebrar el menjar, la beguda i el tracte a Ca Pepico.

Com veieu, les podem aplicar totes al Pepico, i per això el local està ple de gom a gom.

Comencem amb aigua mineral amb gas (Vichy, 2,75 €) i sense (Solan de Cabras, 2 €).

Pa amb tomaca i allioli (1,10 € x 5)

Detall de benvinguda

I arriben les sorpreses del mestre:


Domaine Jean Macle 2012  AOC Côtes du Jura
85% Chardonnay, 15% Savagnin?
Criança sota vel
13,5% vol
Château-Chalon, França

(Aprox. 18-20 €)

Corfa taronja, fruita seca, espècies, mineral.., fresc, fantàstic.



Mollets i palaietes (12 €)


Fino La Barajuela 20?? (Saca 20??) DO Jerez-Xéres-Sherry - Manzanilla De Sanlúcar
15,30% vol.
Bodegas Luis Pérez. Hijuela de Rompeserones
(Aprox. 42,30 €)

Com vas a conéixer açò si no és a Ca Pepico? Fi, molt fi, amb fruita i toc salí, fins i tot mineral.
Fino d'any, sense encapçalar (sense alcohol afegit, amb insolació del raïm), elaborat amb raïm procedent de vinya de més de 40 anys. El most de la premsa passa a les bótes sense desfangament i allí fermenta amb llevats autòctons. Es continua una criança biològica estàtica sota vel de flor, amb bótes molt plenes, sense sistema de criadores i solera. 


Colosia Fino DO Xerés
Palomino
Almenys 3 anys sota vel
15% vol.
Gutiérrez Colosia. El Puerto de Santa María

(Aprox. 7,70 €)

Flors, forn, salí. Menys especial que l'anterior, però molt bo.




Gambes de Dénia (4,02 € x 10). Quin regal de la mar i de les mans que ens el fan arribar!



Didier Dagueneau Blanc Fumé de Pouilly 2014  Loira
Sauvignon blanc
13% vol.
Bomaine Didier Dagueneau. Saint-Andelain. Nièvre, Borgonya - Franc Comtat
Louis Benjamin Dagueneau.
65 € (73,60 € a Bullmet; 57,55 Vinissimus)

Fruita, flors, cítric, mineral... Llarg. Especial.

[Curiositat: La música de l'etiqueta és de Francois Cristin, un músic amic de Didier. Està escrita per a la trompeta i la trompa. La primera línea és el tema, que s'agafa d'una cançó famosa de Georges Brassens, i les quatre següents són la interpretació personal de Cristin d'aquest tema.]

Allipebre d'anguila (13,50 €). Que bo sucar-hi el pa (a mi m'agraden un poquet més coentetes, però molt bones)

Sépia amb ceba (7,75 €). Què puc dir d'aquesta manera de cuinar...? Deliciosa! (això sí, la mamma diu que és calamar)

Figatells (14 €) i Tomaca amb tonyina (6,75 €)


"Figatell, el abuelo de la hamburguesa", Paco a la Naranja

Amontillado Zuleta DO Xerés
100% Palomino
Criança biològica (comença com una mançanilla) i oxitativa 8-9 anys en bóta de roure americà
17,5% vol.
Delgado Zuleta. Sanlúcar de Barrameda
(Aprox. 7,40 €)

Fruita seca, cereals, salí, fusta, suau i complex alhora.



Post de formatges artesans (ens donen un paper amb tota la descripció dels formatges, però no l'he agafat!; 15 €)

Meló Vicentín (3 € x 2)

Total: 38,09 € x 5

[Sé que la qualitat de les fotos és molt dolenta, i desmereix tant els plats!]

Quin regal de vins, de sopar i de "monòlegs" sobre el tamboret a l'estil Buenafuente, i en valencià!
Gràcies, mestre!