dissabte, 2 de setembre del 2017

L'hisop a la cuina*

dimarts, 29 d'agost
Passatge de Marimon, 9. Sant Gervasi-Galvany - 932 41 32 33

Avui no teníem previst fer bon dinar, però som febles... anem a un restaurant molt recomanat de la nostra llista de pendents, l'Hisop*.
Una Estrella Michelin des de 2010
Un Sol a la Guía Repsol des de 2009
Xef: Oriol Ivern Bondia
"Receptes tradicionals catalanes amb tocs creatius en un local minimalista amb parets de fusta al natural".

Hi ha carta, menú de Tast (63 €) i menú Àpat (33 €), que és el que finalment triem.
Com sempre, en aquest viatge comencem amb aigua (2,75) i Vichy (2,75 € x 2)


Clos Lentiscus Sumoll Reserva Família Blanc de Noirs Brut Nature
Sumoll
12% vol.
Clos Lentiscus. Can Ramon Viticultors del Montgròs. Sant Pere de Ribes, Parc Natural del Garraf, Barcelona
22 €

Molt curiós. Color rosat daurat. Fruita silvestre, un poc de forn, toc mineral...




-Dos petits entrants
Navaixa del Delta amb ametla, perfum de marialluïsa i cítrics  (mínima però bona)

Calamarsonets amb ceba caramel·litzada, i infusió de regaléssia i alfàbrega (deliciosos)


- Dos entrants del dia a escollir (ens donen dues opcions i en triem dues de cada)
Sardines marinades amb coriandre

Lleterola (lletons) de vedella amb llima, tomaca i cerfull

- Segons del dia a escollir (agafem les dues opcions)
Lluç amb col i raïm

Galta de vedella amb carabassa torrada i reducció de vainilla

- Variat de formatges (amb codonyat) o postres del dia (també triem les dues opcions)


Amb un granissat de te verd amb timó i albercoc per a canviar de postres


Xocolata amb mango i xili i gelat de llet fumada d'ovella


I amb el café (2,53 € x 3), ens serveixen unes llepolies: olives confitades, meló infusionat amb poliol i trufes de xocolate. Tot deliciós

Total: 42,46 € x 4

Relació qualitat-preu extraordinària. Molt bon servei. Absolutament recomanable.

Parlen català

Verema/Abreunvinito

Què diríeu que significa "hisop"? A mi em sona a l'objecte amb què beneeixen el rectors però... no crec que tinga a veure amb el restaurant, no?
1. m. BOT. Planta herbàcia perenne o sufruticosa (Hyssopus officinalis), aromàtica, de fulles oblongues i flors blaves o de color violeta, que té virtuts antiinflamatòries i expectorants.


2. m. REL. Salpasser (Utensili que consistix en un mànec de fusta o de metall en l'extrem del qual hi ha un manoll de pèl o una boleta amb forats que conté una esponja, usat per a fer les aspersions amb aigua beneïda).