dilluns, 20 de juny de 2016

Tan iguals i tan diferents

dissabte, 18 de juny del 2016
Kata 124 - Diego Tan iguales y tan diferentes 

Es presenta la kata com un joc: haurem de veure què tenen aquests vins en comú i diferent pel que fa al raïm, el preu, l'any, la DO o la zona, el celler, el graus d'alcohol, els ceps, la criança, si són vells coneguts o nous...
Sabem que són monovarietals, i espanyols.
Quan acabem el tast, anirem responent algunes preguntes: són raïms diferents, anys semblants (un del 12 i els altres del 13), vinyes centenàries (l'últim, de vinya reptant), tenen bóta nova de roure; són del grup Jorge Ordóñez; hi ha un vi que triplica el preu dels altres.

1. Avancia Cuvée Mosteiro 2013  D.O. Valdeorras
Raïm: mencia
11 mesos en bóta nova de roure francés    14 % vol
Bodegas Avancia / Jorge Ordóñez. Orense      Enòleg: Nacho Álvarez?
Preu: 30 € (15,95 € Vinissimus)

- Capa alta, picota fosc, rivet granat; "ploró", glicèric, dens
- Mora, fruita passada, bresquilla, nectarina, cassís, un poc de fusta encolada?, vainilla
- Sembla més evolucionat en boca que en nas, alcohol, punt amarg; curt?; difícil; poc tànic


2. Tarima Hill 2012, D.O. Alacant
Raïm: Monastrell
20 mesos en bóta de roure francés     15 % vol.
Bodegas Volver. Pinoso, Alacant    Enòleg: Rafael Cañizares
Preu: 11,50 €

- Capa alta, picota; "caiguda de vellut"
- Almesc?, cera, plàstic, mediterrani, balsàmic, vainilla, no fusta; Monastrell? Sí.
- Salat? / dolç, jove, licorós.




3. Breca 2013   D.O. Calatayud
Raïm: Garnatxa
21 mesos en bóta de roure francés     15,5 % vol.
Bodegas Breca.     Enòleg: Nacho Álvarez? / Jose Luis Chueca (Borsao/Alto Moncayo)?
Preu: 13,45 €

- Capa alta, color semblant
- Poc de nas, "núvol", un poc de cera, vainilla, fruita, serradures
- Vi dolç, alcohol, amarg?, astringent, no fruita; vernís

4. Vatán 2013   D.O. Toro
Raïm: 100% tinta Toro
22 mesos en bóta nova de roure francés    15,5 % vol.
Celler: Vatán       Enòleg:
Preu: 40 €

- Capa alta, color semblant, més negre
- Poc nas, móra, vainilla, fusta, mantega
- Dolcet, amable, llépol. El millor (per a mi)



I el sopar...
Pasta de full amb albergínia, pimentó, tomaca i sardina. Fantàstic.
Gaspatxo amb succedani de caviar.

Ensalada amb herba dels canonges, tomaca i espàrrecs.
Verdures deshidratades

La Caña Navia 2010 DO Rías Baixas
100 % Albariño
12,5 % vol
Bodegas La Cana / Jorge Ordóñez.  Vilagarcia de Arousa
Enòleg: Alistair Gardner (Nova Zelanda)
Aprox. 30 €



Pa amb sobrassada i melmelada
Culleretes amb formate, poma i foie


Cuixa d'ànec amb taronja i puré de creïlla


Fruita: meló, pinya, kiwi, gerds i móres


Catxaps (pastissetets de pasta de full amb crema) de Paterna


Artadi Cava Brut Vintage 2013 DO Cava
100 % Viura
20 mesos "en rima"
12,5 % vol
Artadi. Laguardia
Enòleg: Rubén Liquete
Aprox. 15 €

Elegant.



Safata enorme amb llepolies (nuvolets, puromoro roig i negre, móres...)



Jorge Ordóñez nº 1 Selección Especial DO Málaga
100 % Moscatell Alexandria
10 % vol
Aprox. 13,50 € 350 ml








Sake-tokubetsu (especial) junmai (pur d'arròs) Kensho
Arròs del delta de l'Ebre
Kenshosake.







1 comentari:

Diego Godoy ha dit...

Lamentable error de la web de Bodeboca que enviaran un vino (cuvée Mosteiro) por el top de la bodega.
De ahí la diferencia de precio.
Saludos