diumenge, 26 de juny del 2016

Hores de sol i de mar

L'arribada de l'estiu 2016 s'ha produït aquest dimarts, 21 de juny, a les 00.34 hores i, per primera vegada en 67 anys, el solstici d'estiu ha coincidit amb una espectacular lluna plena. 



Segons s'explica, les tribus natives d'Amèrica del Nord consideraven que la lluna plena del mes juny servia per iniciar la temporada de collita de maduixes i per això l'anomenaren 'Lluna de maduixa'. Aquesta també rep altres noms com Lluna de Rosa, Lluna de Mel, Lluna Calenta, Lluna de la Plantació, Lluna de la força solar... o Lluna de la Nit Llarga (a l'hemisferi sud). (El Periòdic / Reusdigital)

Solstici a Stonehenge (com m'hauria agradat estar-hi!)


Si som optimistes, gaudirem del dia més llarg de l'any, ben propet de la nit màgica de Sant Joan. Si som pessimistes, veurem que a partir d'ara el dia anirà fent-se més curt, a poquet a poquet però de forma implacable. Trieu.
dijous, 23 de juny

Enguany no celebre ni el solstici, ni el pleniluni, ni la nit de Sant Joan, però dine amb dues de les meues perles a la mar.

Bar Puigval - 961 462 174

Tenen un menú del dia (10 €) que modifiquem a la nostra voluntat.
Mentre esperem el xic, demanem unes creïlles braves (no ho esperàvem, però podrien entrar a la llista, ben fregidetes...)

i uns calamars a la romana.

Després, les xiquetes, un arròs a la cubana; i els grans, albergínia farcida.


Sols demanem un segon, llomet de porc amb creïlles i pimentó, que és per al xic però que acabem compartint.
No demanem postres
Aigua, cervesa i refresc de taronja

Total 41,20 € (3 + 2 xiquetes), sense tiquet.

Deu ser molt difícil portar un bar estacional a la platja; no hi ha molta variació (almenys, no encara), però sembla que, si no professionalitat, hi ha ganes de fer-ho bé.