diumenge, 22 de maig de 2016

La mar d'amigues

El Puig. Divendres, 20 de maig

Ací no tenim l'embatà d'Oliva, però sempre fa més vent que a la ciutat i algun grau menys, així que malauradament haurem de dinar darrere del vidre; tot i això dinar de cara a la mar és quasi màgic.
Mentre esperem a estar totes, alguna cervesa (Akka Damn, Coronita) i el clàssic vermut, Yzaguirre.


Amb unes papes, un còctel japonés, un mix de verdures cruixents Int-Salim i unes frivolitats salades del forn València.

Quan estem totes, continuem amb els vermuts, un poquet de pernil, unes ensalades (de tomaca i de remolatxa amb formatge de cabra, que l'encisam s'ha quedat a casa!), pa (de carabassa, amb anous i multicereals) i a dinar!

Obrim el primer vi (amb una etiqueta xula, com s'espera de mi -aquesta vegada, gràcies a la reina maga Ester-)
Llavors Blanc 2013  DO Empordà
35 % macabeu, 35 % garnatxa roja, 30 % xarel·lo
2-3 mesos amb pòsits en bóta de roure francés
13,5 % vol
La Vinyeta. Mollet de Peralada, Girona
Enòleg: Josep Serra Pla
Aprox. 8,60 €

Fruita, herba, mantega... molt agradable.

[Una vinyeta és una vinya menuda, però al mateix temps és un fragment d'una història. Senyor Estudi ha dissenyat les etiquetes de la col·lecció "El relat" on hi ha els vins Heus, Llavors i Puntiapart (començament-desenvolupament-desenllaç; traduïts per Érase una vez, Entonces, Punto y aparte).
El Llavors Blanc iŀlustra cada any la seva etiqueta amb un relat literari que amaga una peculiaritat: la paraula ‘llavors’ entre les seues línies.
A l'etiqueta de Llavors hi ha fragments de diaris que recorden esdeveniments importants que han succeït durant la creació del vi.
La de Puntiapart simula un zoòtrop si la vas girant.]
"Etiquetas de vino que molan"
"101 etiquetas originales de vinos que no te dejarán impasible"

Peix amb gambetes d'ADinarComACasa (el suquet, per a xuplar-se els dits, Amparo)



Eva 2013 DO Montsant
100 % Garnatxa
14 % vol.
Celler Vendrell-Rived. Marçà, Tarragona
Aprox. 12 €  Vilaviniteca (també regal d'Ester)

Fruita roja madura i dolça, un poquet d'herba de muntanya.




"Cinco vinos que me gustaría tener colgados de la pared"

i uns canelons (ADinarComACasa)


Per a les postres, un poquet de fruita: cireres i nespres (els nyispros de tota la vida, o com en dieu vosaltres? Ostres, m'acabe d'assabentar que la nespra de primavera ve del Japó, i la "de tota la vida" es cull a finals de la tardor, és dura i per això es diu allò de "pegar una nyespla").

I el pastís d'aniversari, un bescuit de xocolate, també del forn València. Ah, i unes gominoles de Marietes.

Les xiques porten tota la decoració per a vestir la casa d'aniversari i a més a més un
Vega Medien Ecológico Brut DO Cava
50 % Macabeu, 50 % Chardonnay
11,5 % vol.
Unión Vinícola del Este. Requena
Aprox. 6,50 €

[Al mateix celler també tenen el Lágrima Real i Nit del Foc]

I encara encetarem (tot i que no ens l'acabarem) un 
Agustí Torelló Mata Selecció Sumiller Brut Reserva 2010 DO Cava
Macabeu, xarel·lo, parellada?
11,5 % vol.
Agustí Torelló Mata. Sant Sadurní d'Anoia
Alex Torelló 
Aprox. 8,50 € ??

Salut, amigues.
Hem de tornar-hi a gaudir de la terrasseta.


-----------------------------------
-----------------------------------
I a la nit encara hi haurà més celebracions. Com cada any des de fa... MOLTS anys (amb l'única excepció de la passada convocatòria), anirem al Gurugú de Meliana, i demanarem dos entrepans i una ensalada, i ens preguntaran si no volem res més.
Cervesa, café o infusió i misteleta final.
Total: 12,50 € x 3