dimecres, 27 d’abril de 2016

Xerés a Ca Pepico tot l'any

dissabte, 23 d'abril Dia del Llibre
Ca Pepico. Mediterrani, 1. Barri de Roca, Meliana. 961 491 346

Fa un dia preciós, i després d'un passeget per la mar, pensem que una bona manera de continuar el dia seria anar al Pepico. Tindrem taula? Síííí. En entrar per la porta, un llibre i un somriure. I molta llum.
fb
Tot i ser prompte, la sala està quasi plena, i en un momentet ho estarà del tot. Ens asseiem al costat d'una finestra, davant la porta del celler, una porteta enigmàtica, de la qual us voldria contar tantes històries, si sabera escriure...
verema
Pa amb tomaca i allioli (3,65 €) i papes
Aigua amb gas

En cantar-nos les propostes del dia... ens abelleix tot! I damunt, Pep ens ho posa tot tan fàcil...! Un poquet de cada cosa.

Detall de benvinguda

Fino Camborio DO Xerés
100 % palomino fino
3 criadores
15 % vol.
Juan Piñero. Sanlúcar de Darrameda, Cadis
Ramiro Ibáñez Espinar
Aprox. 9,25 €  75 cl
Herba; punt amarg interessant. Poc intens en boca. Molt agradable.


A l'hora de triar el vi, sempre propostes exclusives:

Urtaran 2014 DO Arabako Txacolina
Valle del Agua. Atlantic Wine
60 % Hondarribi zuri, 30 % hondarribi zerrati i 10 % riesling
Fermentació espontània amb llevats autòctons en bótes de castanyer i de roure francés. 6 mesos en lies.
13,5 % vol.
Bodega Goianea. Saratxo-Amurrio, Àlaba
20 €
[Botella 0281 de 1.998]
Flors blanques, herba, molt cítric, bona acidesa (per a mi), puntet amarg final; llarg; interessant.
Verema

-Gambetes bullides (quisquilla) (9 €)


Manzanilla Pasada Maruja DO Mançanilla Sanlúcar de Barrameda
100 % palomino fino
(aprox. 8 anys sota vel flor)
16 % vol.
Juan Piñero
Aprox. 20 € 50 cl
Flors, punt salí, pa torrat... Molt bona



Tempura d'anemones de mar. Un altre regalet. Textura fantàstica, potser s'hi troba un poc a faltar la mar, però molt bones.

-Carxofes. L'horta al plat. Tan saboroses! Tan tendres! I punt perfecte de torrat. Amb el final de l'oli i la sal. Mmmmmm  (7 €. Si no vos afanyeu, ja no les tasteu)



Tots diuen que les carxofes són molt difícils a l'hora de triar un vi que hi vaja bé. Doncs ací, no sé com ho fan, però ho encerten sempre.

Amontillado La Cigarrera DO Xerés
100% Palomino fino
Doble criança: sota vel flor i oxidativa. 6 anys en criadores de roure americà
17 % vol.
Bodegas La Cigarrera. Sanlúcar de Barrameda
Aprox. 10,95 € 75 cl

Intens, corfa de taronja, fruites seques, café, vernís, caramel... Boníssim.

-Tellines. Menudetes, però molt bones (6,50 €)

-Arròs melós de mar. Una paella per a mi sola...! (13 €)


-Denton. "Súperespecial", que diria mon pare (20 €)



Valdespino Oloroso Dulce Solera 1842 V.O.S. (3/8) DO Xerés
Palomino fino (amb PX)
Criança oxidativa
20 % vol.
Valdespino (Grupo Estévez). Xerés
Aprox. 25 € 37,50 cl

De tot i més, complex, dolç que no dolçot, figues i dàtils, taronja, fusta, xocolate...


Café (1,25 €) i suflé de llima (4 €)

Com que el meu xic em vol explicar no-se-què de l'horitzontalitat o la verticalitat d'aquests vins, ens falta un palo cortado; i amb un altre somriure, de seguida tenim botella i copetes a taula:


Palo Cortado Fernando de Castilla DO Xerés-Mançanilla
Palomino fino
Més de 30 anys
20 %
Bodegas Rey Fernando de Castilla. Xerés, Cadis
Aprox. 34,75 € 50 cl

Per a mi, és més difícil, i no per allò del "fals dolç"; m'agrada però preferisc els altres.


Total: 45 € x 2. Un luxe i un regal.

Del 15 al 24 d'abril s'ha celebrat el Sherry Festival a València, i Pepe Ferrer (casualitats de la vida, aqueix és un altre, "periodista, fotògraf i titellaire (...) el millor aliat dels vins de Xerés" diuen alguns) ha estat en molts bolos (El Rodamón, La salita...). Amb aquest Pep Ferrer, el del Pepico, tenim Xerés tot l'any, i a més a més parla valencià.

Com sempre, gràcies, mestre.
---------------------------

I el dia acabarà a la plaça de bous de València, per celebrar-hi el 25 d'Abril, després de no-sé-quants-anys d'exili.
Rafa Marco

losojosdemirar
laveu
vilaweb