divendres, 29 d’abril del 2016

Sense clandestinitat ni traïdoria

dijous, 28 d'abril del 2016
Origen Clandestino. Carrer de la Carda, 6 (Barri del Carme-Mercat) - 961 048 788

M'han parlat molt i molt bé d'aquest lloc i tenia moltes ganes de vindre-hi. És un lloc menudet (sols 6 taules) i és difícil aconseguir taula. En entrar veus una cuina xicoteta, amb el Junior Franco, un jove cuiner colombià que ha treballat al DiverXo (Madrid)  i al Suculent (Barcelona); també hi ha el Ruben i altres 3 homes entre la sala i la cuina.

Comencem amb cervesa (2,50 € x 4) mentre anem arribant.
Hi ha el menú del dia (17€) i diversos menús degustació (29-35-50 € amb 6-8-10 plats). Ens decidim pel primer. Ens pregunten per al·lèrgies i intoleràncies. Tot i que hi ha alguns ingredients (ceba, clòtxines) que una de nosaltres no suporta, el plat del dia és inamovible. Ens ho apanyarem entre nosaltres.

-Croqueta de pollastre de corral amb curri roig tailandés. Trista i solitària al plat, però boníssima, picant, amb interior líquid.

-Cebiche de gamba roja amb alvocat, yuzu (mmmmm el japó: cítric) i lulo (Equador i Colòmbia; naranjilla). Bona combinació, fresca.


Amb pa torradet amb tomaca (pan de cristal; l'hauria preferit sense la tomaqueta, per sucar al plat).

-Clòtxines amb ceba i celiandre


Reposo 2013 DO València
Garnatxa tintera, sirà, monastrell, altres
14 % vol.
Pago Casa Gran. Moixent

2 copes x 3 €





-Estofat (ragout) de vedella amb crema de cacauet, ceba i creïlla.


-Merengón colombià amb guanàbana i maduixes. Original.


1 café i 1 tallat i 1 infusió.
Total: 24,25 € x 3

Hauré de donar-hi una altra oportunitat i tastar les especialitats: causa colombiana -limeña-,  eriçó i pinya colada. Avui no he arribat a l'ànima de què tant havia sentit parlar.

cuandosalimosdecasa
Verema