dissabte, 16 d’abril del 2016

¿Cuánto me quieres?

dissabte, 9 d'abril del 2016
Kata 122 - César

Sabem que hi ha diferents DO; els anys dels vins són 2006-2008-2010-2011; hi ha 2 monovarietals; 3 espanyols. Són vins regalats. Haurem de decidir al final el valor de l'estima...


1. Barbaresco 2010 Barbaresco DOCG, Itàlia
Raïm: Nebbiolo
24 mesos en bóta de roure        14,5 % vol
Produttori del Barbaresco. Barbaresco, Piemont
Enòleg: Gianni Testa?
Preu: aprox. 21,90 €

- "Caiguda d'ermini". Evolucionat, tella, rivet taronja, capa baixa, no brillant
- Potent, suro, reducció, fosc; bodega tancada, espècies, herba, alcohol, sotabosc, herba d'olives, NO fruita, fongs
- Aspre, astringent; se n'ha anat; falta de fruita, punt de l'herba, d'olives, salat, balsàmic
No ens agrada. Havia de ser italià!!! Sembla que té TCA.


2. Finca Moncloa 2006 VT Cadis
Raïm: Sirà, Cabernet Sauvignon
12 mesos en bóta de roure francés i americà         14 % vol
Finca Moncloa. González Byass. Jerez de la Frontera
Enòleg: José Manuel Pinedo
Preu: aprox. 15 €

- Capa mitjana, evolucionat, rivet ataronjat, tella, marró, tèrbol
- Melmelada, licor, fusta; poc de fruita, carn crua, regalèssia?, espècies, dolç, roure americà,
- Licor acaramelat, amarg, cuiro, llarg, fruita no en plenitud, torrefacte, pebre, càrnic


3. La Lama 2011 D.O. Ribeira Sacra
Raïm: 90 % Mencia; Garnatxa Tintera, Mouraton, Sousón, Brancellao
13 mesos en bóta de roure francés de diversos usos + 7 mesos      13,5 % vol.
Dominio do Bibei. Manzaneda, Orense
Enòleg: Gutier Seijo (Sara Pérez-René Barbier)
Preu: aprox. 15,50 €

- "Caiguda de franel·la negra", capa alta, negre, picota
- Móra, fruita negra, licorós; sulfúric?, llorer?, pebre, càrnic, ferrós, cuiro, llèpol
- Esfèric, ben acabat, fàcil, dissenyat

4. Tinto «Valbuena» 5º Año 2008 D.O. Ribera del Duero
Raïm: 93 % tempranillo, 7 % malbec i merlot / cabernet sauvignon
7 mesos + 12 mesos en bóta nova de roure americà i francés + 9 mesos  
14,5 % vol
[botella 092951]
Bodegas Vega-Sicilia. Valbuena de Duero, Valladolid
Enòleg: Xavier Ausàs
Preu: Aprox 96-100 €

- "Caiguda d'espolí", capa alta, més evolucionat que 3 i menys que 1 i 2, robí
- Balsàmic, fruita roja; càrnic, cuiro, "altament sexual", vainilla, viu
- Viu, acidesa perfecta, per a mi un poc massa cítric, m'agrada més en nas que en boca
Verema



I per a sopar, pernil, cecina, formatge, anxoves, polp a la gallega (extraordinari),


cassoletes de bolets

patés,
i carn preparada al punt de cadascú.


El Sequé 2014 DO Alacant
100 % Monastrell
12 mesos en bóta de roure francés
14,5 % vol.
El Sequé / Artadi. Pinoso

Aprox. 21,50 €




Patís Tatin i bombons (de Cacao Sampaka, crec)


Aigua VOSS (Noruega)


Liberalia Uno 2015 VT Castella Llleó (Toro)
Vi dolç natural
90 % moscatell, 10 % albillo
11 % vol.
Liberalia. Toro, Zamora

Aprox. 10 €




Ells t'estimen, però nosaltres, més!