diumenge, 17 d’abril del 2016

Llegint i dialogant

dimecres, 13 d'abril del 2016
Diàleg entre l'escriptor  i els lectors joves 2016

Enguany, l'autor amb qui han dialogat els alumnes és Ramon Solsona, a partir de llibre Línia Blava.

"En agafar el metro, inconscientment, no podem evitar fixar-nos en les persones que entren i surten. Qui són? On van? A què es dediquen? Sovint, a través de l'aspecte o de les seves converses, ens endinsem en un món fictici i intentem esbrinar com són aquelles persones. Ramon Solsona, a partir d'aquesta premissa, crea un univers paral·lel, una vida que podria pertànyer a la de les persones que observa". viulaliteraturacatalana

Com ens diu l'autor,
"La vida et dóna idees, els temes, les històries, la trama, els personatges... però amb la vida no n'hi ha prou si no hi ha treball amb les eines artístiques, la literatura."
"Hi ha milers d'històries que truquen a la porta, i vosaltres les podeu escriure".

 I ara, copie les paraules d'Alícia (IES Clara Campoamor):
"Avui tots plegats hem tornat a xalar bona cosa amb el diàleg, és a dir, amb el plaer de la lectura i el goig de compartir-la. Hem sentit de manera molt especial la connexió que progressivament Ramon Solsona anava aconseguint amb els nostres alumnes i com ells gaudien de debó amb les seues paraules. Avui he comprovat com l'objectiu formal de les programacions didàctiques "motivar el gust per la lectura" s'ha assolit plenament, si més no per una estona, i m'ha emocionat veure com els xavals disfrutaven dels seus premis. Així doncs, gràcies a Carme i Gonçal i a la resta de l'equip del Diàleg i, per descomptat, un agraïment molt especial a Ramon Solsona. Els que ens dediquem a açò sabem com és de difícil motivar i engrescar els estudiants i ell ho ha aconseguit."

Després, quan els joves ja se n'han anat, ens quedem els altres joves, els profes i l'autor, fent la picadeta (recordeu quan es deia "vi d'honor?) per gentilesa de l'organització, i xarrant sobre tot i més.


Señorío de Mestalla 2013 DOP Utiel-Requena
Boval
6 mesos en bóta
13 % vol
Vinícola requenense. Requena
Tinto de Autor. Enòleg Rafael J Ochando
Aprox. 4,20 €