diumenge, 6 de setembre de 2015

Vins amb risc

divendres, 4 de setembre del 2015
Kata 115 - JJ Tamarit, ¿A cómo está la prima de riesgo?

La kata es planteja com un joc: a partir del títol, sabem que hi ha vins no espanyols, de diferents països amb diferents primes de risc. Se'ns presenten cinc vins, però sols n'hi haurà quatre.
Després de tastar el vi se'ns dóna un full amb llistes de les primes de risc dels diferents països, els països, els raïms, als anys i els preus.

1. Selbach Oster Riesling Trocken 2012 Mosel
Raïm: Riesling
12º
Celler: Selbach-Oster. Zeltingen, Alemanya
Johannes Selbach
Preu: 13 €

-Brillant, daurat
-Fruita madura, dolça, bresquilla, pinya en almívar / almívar, verd?
-Un poc d'agulla, llepolia de llima, bona acidesa
Bo, però no entusiasma
Verema

2. Ladies who shoot their lunch 2011  Austràlia
Wild Ferment Fowles
Raïm: chardonnay (2 % viognier, 1,5 % semillon)
13,5º
Celler: Fowles Wine Strathbogie Ranges. Avenel, Victoria, Austràlia
Matt Fowles Enòlegs:Victor Nash, Lindsay Brown
Preu: 33 €

-Un poc menys daurat que l'anterior
-Sulfurós, fruita fermentada, poc intens / ou podrit
-Bona acidesa. És més curiós i interessant, amb més presència. Més alcohol. Com un cava?


3. Biblia Chora Blanc 2013 PGI Pangeon, Peloponés, Grècia
Raïm: 60 % sauvignon blanc, 40 % assyrtiko
13º
Celler: Biblia Chora (Κτήμα Βιβλία Χώρα). Kokkinochori Kavala, Grècia
Preu: 23 €

-Brillant, daurat
-tropical, litxi, mango, maracuià. Riesling? "Biofrutas Pascual"
-Bona acidesa. Un poc d'agulla?, fruita, café, van apareixent matisos... Final amarg. Molt interessant. (no tots estan d'acord)


4. Domaine de Souch. Jurançon Sec 2012, AOC Jurançon, França
Raïm: 70 % gros manseng, 20 % petit manseng, 10 % courbu
14º
Celler: Domaine de Souch. Laruenh (Laroin), Pirineus Atlàntics, l'Aquitània, França.
Yvonne Hegoburu
Preu: 26 €

-Més daurat. Moviment glicèric
-Mineral, humitat, Sidol, acer, carnic?
-Salat, àcid.


Dokument Kata

Després tastem el cinqué vi que entrava en el joc:

Grasa de Cotnari 2010 Moldàvia
Semidolç
Grasa de Cotnari
11,5º
Celler: S.C. Cotnari. Cotnari, Romania
Preu aprox.: 15 €





I també un vi cubà (curiositat del viatge d'estiu)

Soroa Rosado
Bodegas San Cristóbal, Artemisa., Cuba.

Apenes té nas. En boca és més correcte del que pensàvem.

"Despertar del vino en Cuba"


I no ens en podem resistir, ha d'aparéixer un negre a taula per al sopar:

Qubél Revelación 2013  Vinos de Madrid
40 % tempranillo, 20 % sirà, 20 % merlot, 10 % cabernet sauvignon, 10 % malvar
sense criança
14,5º
Bodegas y Viñedos Gosálbez Ortí. Pozuelo del Rey
Enòleg: Carlos Gosálbez
Aprox. 10 €

Fruita madura, potent. Bo

[Què significa el nom? No ho sé]

Per a sopar, truita de creïlla (aquesta vegada no és de la mamma, però està bona), ensalada russa, un gaspatxo clàssic i un amb meló, pernil i llonganissa de Pasqua i carn de conill i pollastre amb ceba i confitura de corfa meló.


Ens deixem a la nevera les clòtxines, la sépia amb ceba i el cebiche de llobarro.