divendres, 11 de setembre del 2015

Ciro

dijous, 10 de setembre del 2013
Ens enfrontem a l'etern problema de "llistes, sí; llistes, no"; guanya el sí i seguint la de "Sitios para comer por menos de 15 €" avui toca el Ciro.
"Inspiració, Entusiasme, Energia, Creativitat"

Em feia por anar a aquest lloc, perquè fa temps se'n parlava molt bé, bàsicament per la bona relació qualitat-preu, però després, sobretot després de l'ampliació, he llegit crítiques dolentes quant a l'atenció i el descens en la quantitat-qualitat de menjar.

Julio Colomer ha passat per les cuines de La Seu de Miquel Ruiz (ara Baret de Miquel Ruiz, Dénia), de l'Hacienda de Benazuza del grup Bulli (Sevilla) i de Casa Alfonso a Dehesa de Campoamor (Oriola). En 2011, ell i la dona obrin Ciro a Campanar (Papa Joan Pau II) i després del gran èxit amplien nou local a Rascanya, 16, sense canviar de barri.
gourmetvalencia.net

A la paret hi ha una pissara amb els menús escrits, però són uns menús-model: 13-15-17 i 23 €; el tres primers sols varien en el nombre d'entrants; hi ha un plat principal a triar entre tres i unes mini postres. Inclou el pa.

Avui tenim sorpresa a taula, "un tal JB", i mentre esperem ens fem una cervesa, amb uns tramussos adobats.
Triem el menú més barat, 13 €.


Hacienda López de Haro 2012 DOCa Rioja
Tempranillo
3-4 mesos en bóta nova
13,5 % vol.
Bodega Clásica. San Vicente de la Sonsierra, La Rioja.
14,50 (Aprox. 4,35 €)

Suavet i lleuger.



Com a entrant, una crema de bullit valencià amb clòtxines (tenen la deferència de "personalitzar" un plat per una intolerància).

I com a plat principal, un arròs de sépia i bledes (també hi havia arròs amb carn, i galta de porc. Hi ha d'haver un mínim de 2 per a l'arròs). Molt bo.


Finalment, se serveixen en un plat les tres minipostres: sorbet de pinya amb escuma de coco, pa de calatrava i bombó de xocolate.


Total (amb 2 canyes i 3 dobles de cervesa, aigua, 1 café i 2 tallats): 20,55 € x 4

Es menja bé, encara que aquest menú no aporta res especial. Tot i això espere tornar a tastar més cosetes.

No parlen valencià.

Algunes fotos a Paco Cinillas.
Verema
(Cuandosalimosdecasa)
(Ojoalplato)
(comersinmilongas)

--------------------

Després canvie de companyia i anem a fer una xarradeta al Bluebell Coffe (Buenos Aires, 3. Russafa - 963 22 54 13), una antiga teteria, amb una terrassa interior d'enveja.

lasmuniecas
Hi ha café de moltes varietats i preparat de formes distintes, pastissos, sucs...
Nosaltres demanem un café frappé, sense res més, tot i que la xica que ens atén ens suggereix que el demanem amb gelat o xarop (2,80 € x 2).
També s'hi pot menjar i de tant en tant hi ha música en directe.
Un lloc molt agradable.