dissabte, 26 de setembre del 2015

Més Camarena de l'Habitual

dimarts, 22 de setembre del 2015
Habitual. Mercat de Colom, soterrani (Jorge Juan, 16) - 963 222 475

No sé si he de començar dient que sóc megafan de Ricard Camarena, des dels temps de l'Arrop de Gandia (2006; obrí el 2004. No tinguí la sort de conéixer-lo a la piscina de Barx, 2001). El 2009 estiguí a l'ARC de València i el 2012 als tres locals que obrí a València: Ricard Camarena Restaurant, Central Bar i Canalla Bistro (als quals he tornat algunes ocasions). No he estat ni al RC Colom, ni al RC Lab (supose que deu ser tota una experiència fer un taller amb ell), ni al taulell Canalla Bar. Ara ha obert l'Habitual i no he pogut resistir més temps sense conéixer-lo, tot i que no sé com algú pot donar coll a tanta faena (de fet, dues persones que conec han experimentat una lleugera baixada d'excel·lència a RCR l'última vegada que han estat, i això sí que no pot ser, que per a mi és lloc de culte).

Com ha canviat el mercat de Colom aquests últims anys! He de dir que a mi, m'agrada més la variació, que hi haja diverses ofertes d'oci, no solament bars i restaurants, però la veritat és que hi ha llocs molts interessants per vindre a fer un mosset.

El nom del restaurant, Habitual, fa pensar en un lloc al qual es va sovint, i que ofereix menjar local -mediterrani en aquest cas-. Les verdures són de l'horta de València (algunes, concretament, de Mauella) i el mateix Ricard vigila personalment la seua producció. No entenc molt bé el terme "menjar confortable", per a mi sols aplicable als mobles, les cases... El local és molt gran, predominen els tons clars; resulta un poc sorollós, però és bastant agradable. Mari Carmen ens dóna la benvinguda i ens asseu a taula;  Juanma ens serveix el vi i veiem a Ricard saludant alguns coneguts. David deu estar al RCR.


Al migdia hi ha menú de 18,50 € amb dos plats i postres (en cada plat es pot triar entre dues opcions). Com que avui estem de celebració, demanem a la carta. Hi ha també mitges racions, que és el que demanem per a compartir, i després dos plats principals.
Ens pregunten si volem algun aperitiu. JJ demana una cervesa i jo m'esperaré al vi. Ambdues coses arribaran a taula quasi alhora.
També ens pregunten si volem pa, que ens en serveixen en dues ocasions i no cobren. M'agrada (tot i que hauria estat bé tindre un poquet d'oli per a l'espera).


Tantum Ergo Pinot Noir Brut Nature 2013 DO Cava
Pinot noir
12 % vol.
Bodegas Hispano-Suizas. Requena
22 €

Fruita roja, forn; molt saborós, bona acidesa i bona bombolla.




-  Ostres al natural (3,50 € x 4))

- Ensalada de confit d'ànec, amb poma i  mostassa. Una proposta diferent de la clàssica (1/2 - 6,90 €).


- Croqueta de pesto. Està molt bona (encara que a mi no m'agraden les croquetes tan "líquides", més que a la foto. 2,20 € x 2).
Habitual
- Ceba "gra d'or" torrada i farcida amb brandada de bacallà, tapenade d'oliva negra i cibulet (1/2 - 6,50 €).


- Ravioli de cua de bou. Sabor intens (14,90 €).


- Parpatana de tonyina torrada i adobada amb llavor de fenoll i llima (Jj m'havia parlat tant d'aquesta delícia que tastà a RC que m'ha decebut un poc. 16,50 €).


I per a les postres, compartim un

Moniato torrat, crema gelada d'anís i galeta d'aiguardent (6,50 €).


Total: 47 € x 2
Encomiable la pretensió d'aquest cuiner (Barx, 1974) de crear una gamma tan àmplia de restaurants per a diferents públics i ocasions. Tornaré més avant i em demanaré el menú. Tant de bo que puga ser el meu restaurant habitual.

Parlen valencià. Carta en espanyol i web en valencià, espanyol i anglés.

apicius.es
verema

Per molts anys, habibi.