dissabte, 19 de setembre del 2015

Setmana d'aniversaris

Diumenge, 13 de setembre del 2015

Ma mare i ma tia, ma tia i ma mare. Dues germanes ben diferents i, alhora, ben paregudes a pesar que entre elles hi ha nou anys de diferència (enguany les dues giren al voltant dels mateixos números, 6 i 7, encara que fent un ball diferent). Elles i jo compartim trets de sa mare (encara que la meua, quan s'enfada, em diu que tinc el mateix geni que mon pare -bé, ara ja no m'ho diu-). Tot i que no hi ha grans cuineres en la família, les germanes sempre han procurat reunir-nos a tots a taula i de tant en tant encara diu algú, rient, allò del "un dia és un dia" de la iaia, que no tenia moltes ganes de privar-se de menjar.

En aquesta ocasió creix la família, també hi ha la de Meliana (tia, ells què diuen, que en són dos o tres, els peixets?) i un convidat de Mèxic (impagable el discurs de David -nou anys-, pujat en una cadira, per donar-li la benvinguda i parlar-li de la paella, plat típic valencià).


De moment, el relleu del paeller major el porta mon tio Salvador, amb llenya i tot (després... espere que s'anime algú més, serà el meu germà...?).


Dominio de Tharsys Brut Nature  DO Cava
75% Macabeu, 25% Parellada
12 % vol.
Pago de Tharsys. Requena
Aprox. 6 €

Fruita blanca, herba, cítrics. Poc intens.



No poden faltar les ametletes fregides de Titaguas i els cacaus de l'Horta (les cacaues, segons mon tio, el llaurador) .
"El cacau valencià"
"El cacau del collaret"

Amb alguna variació, el pastís de poma que feia ma iaia continua sent el protagonista de les celebracions. Enguany no hi hagué l'habitual del mes de maig (el sant de les Amparos, Empars i Desemparats i aniversaris) i ens el mengem quasi al final de l'estiu, un dia ben calorós.


Per molts anys, tieta.

-------------------------

dimecres, 16 de setembre
Qualsevol dia és bo per a celebrar un aniversari (o el que siga), però celebrar-lo el dia que toca té una gràcia especial. Avui és el d'Imma, i encara que tots estem un poc desbordats amb el començament de les classes, trobem un momentet per a fer-nos una cervesa... i alguna coseta més. 



Bierwinkel. Vall de la Ballestera, 11. Campanar

[No sé si açò es tradueix per "racó de la cervesa"]

Fa un poc de calor, però preferim estar fora, a la terrasseta (cal llegir "vorera") de darrere que dona a la plaça de Joan Pau II.

Salsitxes (thüringer, bockwurst...)
Creïlles amb set salses
Formatge manxego
Plat d'embotit selecte
Mini broquetes de pollastre
Rotllets de franckfurt amb bacó
Calamars
...

El pastís d'aniversari i les bengaletes, que no falten


Per molts anys, perla.

I com que és el dia que és, no ens queixarem del servei, lent i poc amable -no sabem si per culpa del futbol-, ni del soroll de la màquina d'aire, ni que no parlen valencià, ni dels mosquits, ni de res de res...