dilluns, 21 de setembre del 2015

Rodant el món russafí

dissabte, 19 de setembre del 2015
El Rodamón de Russafa. Sueca, 47. 963 218 014

Fa bon dia i a última hora decidim eixir a dinar pel barri. Dissabtes a migdia hi ha molts restaurants tancats, suposem que es preparen per a la nit, o descansen de la nit anterior...
El Rodamón està obert. Preguntem si tenen taula i ens contesten amb una pregunta: "Tenen reserva?". No ho he entés mai, si haguera fet reserva no preguntaria si tenen taula, no? En fi, ho tenen a gom però en queda una per a dos. La majoria de taules sembla que disfruten del menú de migdia (12 € entre setmana, i 14 € els caps de setmana i festius). A mi m'abellia rodar pel món de la carta, però finalment ens decidim pel menú.

Aigua i 2 copetes de vi blanc.


Celler Cal Pla Blanc 2013  DOQ Priorat
[germà menut de Mas den Compte]
40% Macabeu, 30% Garnatxa Blanca, 30% Moscatell  (?)
13,5 % vol.
Macerat un dia amb la pell, 5 mesos amb les lies
Celler Cal Pla. Porrera
3 € x 2  (Aprox. 8,95 € botella Vinissimus)

Molt ric en matisos, fruita, herba, forn i jo diria que un toc de fusta.


Entrants:
- Ensalada amb brots verds, tomaca, formatge Morbier i pollastre.


- Calamars arrebossats, amb salsa de curri.


Plat principal (mínim 2 pers.): Es pot tirar entre arròs amb guatla i costelles, arròs amb rap i gambes o fideuà amb escamarlans. Triem aquest últim, amb fideu fi, molt saborós.


Postres
- Sopa de xocolate blanc amb bescuit de safanòria i sorbet de cactus.


Total: 18,25 € x 2

Menú senzill però de bona qualitat.
Servei molt atent i amable. Fan l'esforç de parlar valencià (i fins i tot d'escriure'l en una consulta per correu, el mateix Luca en persona).
Sols hi ha una coseta que no m'ha agradat: quan em serveixen la copa de vi, s'acaba la botella i la xica reconeix que s'ha quedat curta i que me'n posarà més després, però quan me l'acabe, em pregunta si en vull més i me'n serveix una completa. Em cobren les dues copes.

Tot i això, és un lloc molt recomanable.