dimarts, 14 d’octubre del 2014

Q de Barella (3)

divendres, 10 d'octubre del 2014
Aquesta va per tu, Micalet, encara que no t'agradava massa aquest tipus de cuina ni aquest tipus de restaurant; preferies la cuina tradicional -i si la feies tu, molt millor-, amb bones racions, i menjar-te-la amb els teus amics o amb els teus "xiquets", sota la garrofera, o al costat de la llimera, o entre els pins... Mira que t'he vist fer paelles... però mai no m'he posat a fer-ne una al teu costat; com me'n penedisc ara! I qui ens farà ara els caragolets avellanencs o amb tomaca, la carxofa adobada, el corder al forn, l'allipebre, els pimentons amb sardina, la mangrana amb mistela...?

Q de Barella. Finlàndia, 7. Mestalla - 963 936 300

Detalls de benvinguda:
- Xips de iuca
- Gaspatxo andalús amb sardina i flor. Em lleve el barret davant d'aquells que són capaços de commoure amb plats, en principi, senzills (la verdura, el vinagre... jo que sé!!!).
- Pa blanc i pa integral amb pistatxos i anous (Paco Roig). No cobren el pa, i te'n posen tant com vols, un detall.



CAVA BRUT NATURE GRAN RESERVA MILLESIME 2010
ANTIGVA CAVA. Xàtiva / Torrelles de Foix (Penedès)
Xarel.lo, parellada, macabeu i Chardonnay.
Més de 30 mesos criança
11,5 % vol.
20 €

Color preciós, palla, daurat. Fruita, molta flor, amb cos. Agradable.



I comencem amb uns plats per a compartir:
Cebiche d'halibut (Hippoglossus hippoglossus, fletán, hipogloso, paltus o halibut de l'Atlàntic) amb poma granny. No sé si m'acaba d'agradar el contrast, crec que aquest peix preparat així perd la seua particularitat i l'àcid va millor a un altre tipus de peix (9 € x 2).

cuandosalimosdecasa
Polp amb ametles i moscatell (10 €). El punt del polp és extraordinari. I està molt bo, però la sorpresa de la primera vegada, amb el contrast amb l'ametla ja no, clar.
verema
Bolets amb rovell d'ou i tòfona (14 €). Sols hi falta un puntet de sal.

Cavalla en mitja saladura amb herbes i albergínia fumada (8 €). Boníssima.
el disfrutón
Presa DO Terol amb carabassa, gingebre i iogurt (13 €).

I per a les postres, la indispensable llesca amb ou i orxata i gelat de canyella (6 €).
L'únic problema amb les postres és que s'han d'encomanar al principi del sopar i que no hi ha massa variació, però... im-pressionant.
comersinmilongas
Encara que no demanem café, ens serveixen uns dolcets: gominola de mango i mini galletetes amb xocolate i anous.
Total: 91,20 €
Avui m'ha paregut que ens ha eixit un poc car, però m'agrada molt.
Per fi veig aquest local amb totes les taules ocupades, almenys en una part; crec que es mereix tindre més èxit.

No parlen valencià.



1 comentari:

Amparo ha dit...

"Bon menjar i millor dedicatòria."