diumenge, 5 d’octubre de 2014

Diumenge sense carn. Copenhagen

diumenge, 28 de setembre del 2014
Literat Azorín, 8. Russafa - 963 289 928
Continuem les celebracions, aquesta vegada, familiar. I mira que hi ha restaurants a Russafa, eh? Pero diumenge al migdia, dels que ens abellixen, n'hi ha molts tancats.
Local ple. Un poc sorollós.

En danés s'escriu København; en català, Copenhaguen; en espanyol, Copenhague. Per què es diu Copenhagen? No ho sabem.

Tenen moltes cerveses artesanes, i demanem Spigha Na Valora (4 €), Nispra (4 €), Gènesis -taronja- (4 €) i Gram Freda (3,60 €). I aigua (1,80 €)
Triem uns entrants per a compartir:

-Carpaccio de shiitake, paper d'arròs cruixent, parmesà, tomaca seca i pesto de remolatxa (8,80 €)


-Milfulls d'albergínia, formatge scarmoza, tomaca seca i tapenade. Com que som cinc, ens en posen 5 unitats, tot un detall (de 8 a 10 €). Boníssim en textures i sabors.
withinmysecrets
La carta no és molt àmplia i hi ha algunes referències que no tenen.

AT Roca Vi del Terrer Brut Reserva 2012  DO Penedès
51 % macabeu, 25 % parellada i 24 % xarel·lo
Mínim 15 mesos criança
Degorjat: 7-14
10,5 % vol
Cellers AT ROCA, Sant Sadurní d'Anoia
18,50 € (9,90 €)

Ens ha descol·locat un poc trobar-nos aquesta etiqueta perquè esperàvem la d'Agustí Torrelló Mata de sempre. AT Roca és el nom del nou celler d'Agustí Torelló Sibill. Dos anys després de desvincular-se de les caves familiars, neix aquest projecte que compta amb l'impuls dels seus fills, Jordi i Agustí Torelló Roca.

Fruita blanca, poma dolça, pera, un poc d'herba i mineral, molt poc forn. Fresc. Hauríem preferit l'altre.

-Ensalada de pistatxo, alvocat i maduixa sobre base de mezclum amb encenalls de formatge fumat i germinat de rave (9 €)





-Quesadillas amb pa libanés. Seitán adobat i verdures de temporada amb mojo casolà (8,90 €). En aquest plat no han pensat en cinc persones.
withinmysecrets
I com a plat principal,
Pasta Thai amb salsa thai (12,50 € x2)
withinmysecrets

Pasta artesana casolana Bauletti de pera i pecorino amb bolets de temporada macerats (9,70 €)

Curri hindú  amb arròs aromàtic, bunyols de tofu i albergínia (8,90 € x 2)


Per a les postres, jo vull un gelat de te, però la cambrera me'l desaconsella i me'n porta un de sabor indeterminat, amb cereals i fruites seques (5,50 €).

També es demana algun pastís Sacher vegana amb confitura d'albercoc (5,30 €), New York Cheescake (5,30 € x 2). No hi ha de xocolate i castanyes. I fruita natural, també improvisant perquè no consta com a plat (3,50 €). M'agrada que sàpiguen adaptar la carta.
Cafés (1,30 € x 4)

Total: 155,20 € (5 pers. 31 € pers.)
És un vegetarià que no et fa sentir estrany i té bones propostes, encara que no tiren d'esquena.
No parlen valencià.


Per molts anys, JJ.