dijous, 9 d’octubre de 2014

Venere

dijous, 9 d'Octubre
Avui Canal 9 hauria fet 25 anys

Aldaia fins fa 776 anys era  الضيعة (al-day'a), l'aldea.

Restaurant Venere. Església, 45. Aldaia - 961 291 818

Teníem un pont per davant fantàstic, solament per als valencians, però no ha pogut ser, i per fer festa intentem anar a algun dels restaurant de la "llista", però no ens ho posen fàcil. Sí que tenim lloc al Venere, ubicat en una casa de poble antiga, a una mà.
cuandosalimosdecasa
El cuiner és Toni Aliaga (La Lluna de València, Astoria Palace; Relais & Châteaux, Boston; Marrasquino, Torrijos, El Ángel Azul, Vertical). Coincidim a la sala amb Alejandro i Raquel, de Mulandhara-Macel·lum,
Sembla que el nom, Venere,  fusiona el d'una varietat d'arròs xinès i el de la deessa de l'amor, Venus.
No hi ha carta; hi ha un menú de migdia (14,60 €) i un de nit i cap de setmana i festius (19,99 €), ambdós amb el pa a banda (1,55 € x 2). Sembla que també n'hi ha un de degustació, però no ens l'han oferit.

La carta de vins no és massa suggerent, senzilleta, amb un poquet de cada lloc, coses conegudes.

Les cousins L'inconscient 2012 DOQ Priorat
Carinyena, garnatxa, cabernet sauvignon, merlot i sirà
12 mesos en bóta de roure francés
14,5 % vol.
Les Cousins Marc & Adrià. Porrera
Enòleg: Adrià Pérez
20 € (9,95 € Vinissimus)





El nostre menú inclou tres entrants-gastrotapes, un plat principal (han decidit que seran dos mitjos plats) i postres:

Detall: salmorejo
- Carpaccio de tonyina amb tomaca seca i brots verds


- Carpaccio de manetes de porc amb vieires. No queda massa bonic, però queda bé el contrast de sabors i textures.

- Cocotxes amb ceba dolça. Mos agradable.

- Arròs amb llamàntol i rap. Llàstima, caldo massa concentrat i intens, un poc salat.

- Secret amb bolets. Molt bo.


- Gelat de sàlvia, xocolate i vainilla

Total: 63,08 € (2 pers.)
Molt bona relació qualitat-preu

No parlen valencià

 "Un viaje gastro a 10 km de Valencia"
comersinmilongas
Verema