Sabem que hi 5 vins, encara que per a la kata en seran 4, amb varietats de raïm característiques de la seua zona. 4 són espanyols. 2010, 2007 i 2008
Quasi al final se'ns diran varietats i zones.
1. Pago de Carraovejas 2008 D.O. Ribera Del Duero
Raïm: 13,5 % tinta fina, 5 % cabernet sauvignon, 1 % merlot
12 mesos en bóta de roure francés i americà 13,5 % vol
Celler: Pago de Carraovejas. Peñafiel, Valladolid
Enòleg:
Preu: 28 €
-Capa baixa, robí
-Corfa de taronja confitada, llepolies, licorós / fruita, carn, ferro, salat, no fusta, plàtan
-No apareix la fruita, astringent, un poc aiguat, bona acidesa
Ens agrada
2. Las Moradas de San Martín Initio 2007 DO Vinos de Madrid
Raïm: Garnatxa
14 mesos en bóta de roure francés 14,7 % vol
Celler: Las Moradas de San Martín. San Martín de Valdeiglesias, Madrid
Enòloga: Mª Isabel Galindo
Preu: 14 €
-Capa mitjana, un poc més granat que l'anterior, cirera fosc, mat,
-Llepolies, café, molt interessant / café, fruita
-Tànic, final amarg, ametla, equilibrat, més complex, "no tontorrón", llarg. Molt bo
A l'etiqueta hi ha un fragment manuscrit del relat "Brindis", i la firma de Marta Rivera De la Cruz
“Quizá por efecto de la penumbra, confundió la gota de vino con una mancha de sangre. Se había cortado con una copa rota cuando recogía la mesa, y pensó que aquel cerco de un violento color rojo había partido de la pequeña herida que tenía en la mano, pero enseguida se dio cuenta que el vino derramado era sólo la prueba de una noche feliz…”
Relat "La luz del enano", d'Ángeles Caso
“-Maestro Velázquez, ¿podríais servirme un trago de ese vino vuestro tan bueno, el de las bodegas del rey, ese que os traen desde San Martín de Valdeiglesias? Don Sebastián de Morra se puso en pie. Llevaba tanto tiempo sentado en el suelo del taller del pintor de cámara de Su Majestad, que las piernas empezaban a dormírsele. Aquellas piernas diminutas, repugnantes, las piernas que tanto odiaba, sus miserables piernecillas de enano convertido en bufón de la corte…”
3. Clio 2010 D.O. Jumilla
Raïm: 70 % monastrell, 30 % cabernet sauvignon
24 mesos en bóta nova de roure francés i americà 15,5 % vol
Bodegas El Nido (Juan Gil Bodegas familiares). Jumilla
Enòleg: Chris Ringland
Preu: 35 €
-Picota, capa alta, dens, brillant
-fàcil, fruita, albercoc, coco-vainilla
-Fruita, cacau, dolcet, llèpol
4. El Cabernet F de Chozas Carrascal 2010 D.O. Pago Chozas Carrascal
Raïm: Cabernet franc
9 mesos em bota de roure francés 13,5 % vol.
Celler: Chozas Carrascal. san Antonio de Requena Enòleg: Francesc Giron / Michael Poudou
Preu: 23 €
(Botella 698 de 3.241)
-Capa mitjana alta, picota
-Iogurt de bresquilla, menjar infantil / macedònia de fruita, "Tang", hedra, tancat
-Acidesa alta, vi del nord,
DOKUMENT KATA
-Valle Secreto First edition Carménère 2010 Valle de Cachapoal, Xile
Carménère
Valle Secreto.
Café carregat, restes de peix, anxova, "calcetí de mariner" (i això que no està Javi), formatge, fumats. Estrany
I per a sopar:
Tartar de carn de bou de kobe,
ensalada de cabra de mar i llagostins,
rajada amb ceba, tomaca i gambes,
pernil, llonganisseta de Pasqua, formatges asturians, picanha amb creïlles...
Per a les postres, hi ha fruita, però passem directament al dolç, regal d'acomiadament d'alguna pacient... coca d'ametla i braç de gitano.
I continuarem amb el magnífic regal de Verema i Torres
Secret del Priorat 2011 DOQ Priorat
Carinyena, garnatxa i el secret... vi ranci.
14 % vol
Miguel Torres SA. Club Torres
40 € 37,50 cl
"Un Balenciaga en la copa"
Etiqueta amb aire deliciosament antic, amb l'escala i els àngels pujant al cel i baixant.
Color picota, capa molt alta. Sensualment dens. Caiguda elegant.
Olor de fruita madura, prunes seques, figues, dàtils... Cacau, pebre, més prunes, fusta, mineral.
En boca, presència de vi negre. Dolç però no dolçàs. Acidesa perfecta que acompanya tot el glop i aporta frescor. Final de xocolate amarg. Fantàstic.
Verema
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada