dissabte, 24 de desembre del 2011

Seu-Xerea

Comte Almodóvar,  4, València  (de dimarts a dissabte  963 924 000)
Tot i que m'agrada molt, feia temps i temps que no venia a aquest restaurant, de manera que els amiguets de l'escola, amb un toc de vareta, fan el desig realitat. L'han remodelat bastant, i ara sembla més lluminós.
Hi ha diversos menús per a triar -a més de la carta-; nosaltres triem el de 19 € (IVA inclòs; de nit en val 25).

Detall: Crema de pésols amb smetana  (el smetana és un producte làctic típic de les cuines de l'Europa central i oriental. S'obté a partir de la fermentació bacteriana)

Entrants: Chop suey d'escopinyes i verdures (molt bo, totes les verduretes en el seu punt. Com que porta bolets i teníem una "intolerant" a taula, li canvien el plat per unes mandonguilletes de bacallà)

Botifarra de sépia i magre picat amb quètxup casolà i arròs amb fesols  (a la carta posava "arroz con gris" i ens va cridar l'atenció; ho he buscat i he vist que "arroz congrís" o "con gris" és un plat típic a Cuba, amb arròs i "frijoles". A cada plat, exactament, teníem 9 fesolets; deu tindre algun significat?)

Plat principal (a triar entre 2): Cavalla en tagín (Està boníssim. Intentem saber quins ingredients porta, endevinem el coriandre... ho preguntem al cambrer, ens confirma el coriandre, la "limoncella" i no sap què mes)

Postres: copa de crema de castanya, fruites roges i vainilla



Caliza 2008
Celler Pagos del Marqués de Griñón (Malpica del Tajo) Dominio de Valdepusa
Sirà i petit verdot
Un vi molt ric en matisos: fruita, mineral, espècies, herba... Molt agradable) 19 €

pagosdefamilia
verema (2007)

El lloc i el menú estan molt bé. El servei està un poc desorganitzat, hi ha molta gent però sembla que no tenen taules assignades i pot ser que vinguen diverses persones per al mateix o que tarden bastant a vindre.
Ningú no parla valencià.
Com a curiositat, avui és l'aniversari de l'Steve, però deu estar celebrant-lo en un altre lloc.

pa (1€ x 4)
Seu-Xerea
verema

1 comentari:

paranxeta ha dit...

La cavalla en tagín em va semblar boníssima!
(i els 9 fesolets encara m'estan fent ballar el cap!)