dimecres, 28 de desembre del 2011

Rioja "clàssic" vs Rioja "modern"

Mari, els teus desitjos...



Remírez de Ganuza / López de Heredia (Viña Tondonia): Els Extrems

Nova entrega del programa que vol mostrar-vos que qualsevol persona, amb un mínim d'interès, està capacitada per aprendre a distingir i valorar les característiques essencials d'un bon vi. Aquesta setmana, Remírez de Ganuza i López de Heredia.

Bodega Remírez de Ganuza
(Fernando Remírez de Ganuza. Fa vins des de fa 20 anys)

Samaniego (Rioja alabesa)
enòleg: Jesús Mendoza
vins: Fincas de Ganuza, Erre Punto, Remírez de Ganuza, Trasnocho, Viña Coquet, María Remírez de Ganuza (en honor d'una filla morta en accident)
L'esplèndid casalot engloba una illa d'edificis i està dotat de modernes estructures de formigó armat recobertes amb pedra de cadirat d'entre uns dos-cents o tres-cents anys d'antiguitat. Hi ha un ampli i silenciós pati de treball, travessat per un canal d'aigua corrent, que a més de donar frescor al conjut, assegura el subministrament davant de possibles problemes en la xarxa local. La coberta interior formada per bigues de roure centenàries i les portes de fusta són l'única concessió a la tradició en un dels cellers més avantguardistes d'Espanya.
remirezdeganuza
verema

Bodegas López de Heredia Viña Tondonia
(Maria José López de Heredia. Fan vins des de fa 133 anys)
Haro (Rioja alta)
enòloga: Mercedes López de Heredia
La tradició. Els cellers R. López de Heredia Viña Tondonia s'assenten sobre una superfície total de 53.076 metres quadrats, dels quals 19.718 es troben edificats, corresponent 3433 metres quadrats al celler subterrània, amb calats de fins a 200 metres de llarg, a una profunditat de més de 10 metres , perforats en el cor d'un colossal bloc de pedra sorrenca, als costats es prolonguen fileres interminables de bótes (prop de 15.000 bótes bordeleses es guarden en les seves entranyes).
tondonia