dissabte, 3 de juny del 2023

Women power*

divendres, 2 de juny
Qui m'havia de dir que hui estaria al Percumon, un festival internacional de percusió afrobrasilera, del qual no havia sentit parlar en ma vida? Mai he sentit afició per les batucades ni els carnestoltes brasilers o els blocos africans, però aquesta nit, gràcies a Auro, Simone i Carme, he conegut moltes històries com la d'Adriana Portela i projectes d'inclusió de dones i xiquets com el Banda Didá a Salvador de Bahia. Com canvien les coses si te les expliquen bé i et parlen d'elles amb amor!
*Didá significa "el poder de la creació" en la llengua dels iorubes, a Nigèria; "dones actives, fortes i empoderades a través dels tambors que ja havien anat empoderant els homes negres"
La gent sopa a les instal·lacions del festival, però nosaltres eixim a veure què trobem per aquesta zona, on hi ha la torre del forn alt nº 2 i l'antiga nau dels tallers d'AHM al Port de Sagunt. La lluna està preciosa, quasi plena. Hi ha moltíssima gent sopant al parc de l'Albereda on hi ha una església que em resulta curiosa -em sembla sud-americana-; és la de la Mare de Déu de Begonya (1929, d'estil neobarroc, com la de Bilbao)
Trobem taula a La Esquinita (Av. 9 d'Octubre, 20. El Port de Sagunt) 
Cervesa (Mahou 2 € x 2, Turia 2,10 €)
Copa de vi negre (2,50 € x 3)
Aigua (2 € 1 l)

Creïlles braves (7 €)
Havíem vist en la taula del costat que tenien una morterà, però a nosaltres ens les serveixen en una paelleta amb mànec. Estan ben fregidetes i porten allioli i pebre roig, com a mi m'agrada, però estan dolces i gens braves.

Quesadillas (7,50 €)

Tacos (3,50 € x 4 + gamba 4 €)

Nachos, acabadets de fregir (9 €)

Burrito (8 €)

Total: 16,28 € x 4
Les xiquetes que ens atenen són molt boniques i no perden el somriure a pesar del fotimer de gent que hi ha a la plaça.
No parlen valencià