dijous, 22 de juny del 2023

Amb accent... sense accent...

dimecres, 21 de juny
L'estiu ha començat amb una bona ruixada.
Per un assumpte un poc tèrbol del qual no parlaré ací hem sabut que Félix Chaqués ha obert restaurant on hi havia el Gallina Negra (Roters, 16. El Carme, Ciutat Vella - fb) i hem reservat taula per a sopar. Qui és aquest senyor? Als 28 anys, "sense haver fregit un ou en sa vida", se n'anà a França i treballà en diversos restaurants: Christian Constant, En Marge de Frank Renimel, Diverso, Quique Barella, Habitual, Origen Clandestino i Toshi.
Sis taules; dotze persones que han d'entrar a la mateixa hora, les 9; un menú únic de 55 € amb sis plats i unes postres.
Les primeres que hi arribem demanem un vermut (Carmeleta 4 € x 2). No ens agrada massa la taula on soparem, perquè són dues taules redones que no permeten que en siguem sis, en serem tres i tres.

Ensalada de bresquilla, tomaca, gambetes i llet d'ametla.




Parcela Umbría 2017
DOP València
100% Monastrell
18 mesos en roure francés i formigó
14,5% vol.
Vinya Alforí. Fontanars dels Alforins
37 € (23,40 €)
Quin monastrell tan estrany! Afrancesat.


Aigua Cabreiroa (sense gas 1 l 2,50 € x 3; amb gas 3 €)



Albergínia, figues i sardina marinada.






Espàrrec blanc amb salsa gribiche (salsa freda de rovell d'ou dur, mostassa, oli, cogombret, julivert...) de clòtxines


Sépia, tripes guisades, carabasseta, allioli



Giró de Abargues 2020
Alacant T.Marina Alta
100% Giró
12 mesos en roure francés Allier nou i d'1 any; 9 mesos en botella
Casa Agrícola Pepe Mendoza. Llíber, Alacant
9.900 botelles
43 € (26,50 €)
Fruita, sotabosc, terra...


Arròs de remolatxa, cirera, anguila a la planxa, aire de mantega d'ovella


Rajada, piparra, all negre, pinyons...
Deliciós.


Per a les postres,
maduixetes de Canals, gelat de maduixots, escuma d'armanyac i cumquat




I com que Pepa ha tret plaça en el procés d'estabilització ens convida a una botella de 
Raventós i Blanc De la Finca 2019
25% Macabeu, 60% Xarel·lo i 15% Parellada
12% vol.
Raventós i Blanc. Sant Sadurní d'Anoia
[37 € Aprox. 23,15 €]



Total: 71,42 € x 6


No parlen valencià
Cada plat que arriba a taula i cada explicació van precedits d'un "Chicos" que és un poc excessiu.
Ens ha agradat? Sí, però la proposta recorda massa la del Toshi.

"Las tres certezas de Félix Chaques para abrir su restaurante", Guía Hedonista (19/05/2023)