diumenge, 25 de juny del 2023

Desfullant la margarida

dissabte, 24 de juny. Sant Joan i dia de l'Orgull a València
"Orgull de totes, drets per a totes"
"A sant Joan, bacores; verdes o madures, però segures" Rodamots
Hem quedat per a sopar però abans ens fem una copeta de vi a la terrassa del Trapezzio (pl. Músic López Chávarri, 2; Conde Caralt Blanc Sec, 3 € x 3). I després cap al restaurant mexicà de Zacatecas Margarita (pl. Vicent Iborra*, 4. El Carme, Ciutat vella).

Cerveses (2,50 € x 9; amb detall de totopos per a les dues primeres) 
i Margarites (6,50 € x 3; un poc dolç, em dura tot el sopar)

Guacamole (7,50 €)

Patacones (plàtan fregit) amb ensalada de betabel (remolatxa) i alvocat (8,50 €). Un mosset boníssim.

Tacos: cochinita pibil (carn de poc al forn i desfilada amb salsa de achiote (arxiota) (x 3),
Pastor (carn de porc picada, guisada amb salsa picant amb pinya)
i Suadero (vedella adobada i picada amb formatge fos)
(3 € x 5)

Cebiche
de gambetes (13,50 €)

Cebiche de tonyina (14 €)

Total: 20,10 € x 5

Molt bona relació qualitat-preu. La margarida diu que sí.
Llàstima que el local està ple i és molt sorollós.
Servei molt atent i simpàtic (a nosaltres no ens arriba el robotet).

En tornar cap a casa volem fer-nos un gelat en Amuri (pl. Mercat, 25), però arribem justen quan estan tancant, a les 24 h., i ens el fem a Llinares (pl. de la Reina); jo, de iogurt i cassalla (3 €)
------

*Plaça nascuda dels solars de l'antiga Casa de la Misericòrdia; dedicada en 1964 al comerciant, financer i politic valencià Vicente Iborra Gil (1898-1964 Viquipèdia). callesyplazasdevalencia, ValenciaPlaza

---------------------
dimarts, 18 de juliol
Com l'altra vegada, comencem al Trapezzio, però amb unes cerveses, que fa mooolta calor. I després ja busquem taula, al Margarita per exemple.

El més important, començar amb unes Margarites (6,50 € x 5). Diem si pot ser que no estiguen molt dolces i, la veritat, estan més bones que les de l'altre dia.


Iuques braves (7 €), amb salsa molt picant de tomaca, allioli i guacamole.
Estan bones, però el cap funciona de manera estranya: veu la forma de la creïlla i a cada mos l'espera, i no ho és... hahaha.



Patacon Betabel (8,50 €)


Cebiche
de gambetes (camarones) (14 €): llagostins, ceba, tomaca, celiandre, alvocat, llima verda, sal, fumet de gamba.

Avui hi ha menys gent que l'altre dia i menys soroll, i fins i tot el robotet ens serveix alguns plats com aquest.


Tonyina envinagrada amb dacsa dels Andes, ceba roja, celiandre... (8 €)



I com que som unes copiamones, veiem una Michelada en la taula del costat i ens atrevim amb una (ben contat, P i D en demanen dues, una per a cadascuna, però els recomanen que primer en tasten una i després ja que decidisquen; encara com. 4 €. Els ingrediens bàsics són cervesa, suc de llima verda, picant i sal); I i jo repetim Margarita.

Total: 18,50 € x 4

No parlen valencià