dissabte, 24 de juny del 2023

Nosaltres... i elles

divendres, 23 de juny. Nit de Sant Joan
Sí, és la nit de Sant Joan, però no anirem a la mar, ni encendrem cap foguera ni farem cap encanteri; anirem al pati de La Nau a veure l'espectacle Ellas, nosotras del Grup de Dansa de la Universitat, sota l'escassa llum de la lluna creixent.
Però abans, alguna coseta haurem de sopar. Propet, a l'Ostras Pedrín (Bonaire, 23. Sant Francesc, Ciutat Vella 963 767 054)
Una copeta de vi blanc Llanos de Titaguas (100% Merseguera; 12% vol.; Aprox 4,75 € 75 cl; 2 € x 2; dos?) i una cervesa (una? 2,20 €)

Ostres franceses (3,70 € x 4)

Assortiment d'ous de peix (bacallà, tonyina, escolà i llissa; 15 € x 2)
Amp pa torradet amb oli i pebre roig.

Aladroc en vinagre (7,20 €)

Sardina marinada (3 € x 3)

Total: 22,33 € x 3

No parlen valencià
Lloc recomanable per a fer una picadeta. Sempre està de gom a gom; cal reservar (nosaltres hem tingut només un tros de taulell perquè ho hem fet tard)


Després de l'espectacle tenim molta set, i trobem taula a la plaça del Patriarca (deli_rant); amb tanta sort que hi ha llimonada casolana, justet el que necessitàvem (2,50 € x 3). Fa un ventijolet boníssim.




----------------

El carrer Bonaire ha mantingut inalterat el seu nom i traçat (Mar-Pintor Sorolla) des de l'any 1393. El nom degué ser perquè era un carrer espaiós entre l'antiga muralla àrab i la nova muralla cristiana; abans, un raval de la muralla més vella. calleshistoricasdevalencia
La plaça del Col·legi del Patriarca (o Col·legi del Corpus Christi) deu el nom a sant Joan de Ribera, Patriarca d'Antioquia, Arquebisbe i Virrei de València, que va voler invertir la seua fortuna en l'erecció i manteniment d'un col·legi-seminari on pogueren formar-se sacerdots exemplars i on l'Eucaristia i el culte diví pogueren ser exaltats permanentment (1583-1605) callesyplazasdevalencia
Carrer de la Universitat callesyplazasdevalencia
Carrer de la Nau calleshistoricasdevalencia
Carrer de Salvà callesyplazasdevalencia
--------------------
dimarts, 27 de juny
Avui tenim entrada per a veure Sandra Monfort a les Serenates de La Nau, i repetim sopar a l'Ostras, Pedrín! Aquesta vegada sí que tenim taula.

Cotna de bacallà (2,20 €)

Aladroc en vinagre (7,20 €)

Assortiment d'ous de peix (bacallà, escolà, llissa i tonyina; 15 €)

Assortiment de fumats (15 €)

Panet amb oli i pebre roig

Ensalada wakame (5 €)


Tampoc ens resistim hui a les ostres, però com que aquesta vegada tenim al Bruno, que viu a la Bretanya francesa, les demanem valencianes; són molt grans i no ens agraden massa (3,30 € x 8).

(100% Merseguera; 12% vol.; 10 € x 2)

Aigua (1,50 €)

Total: 23,10 € x 4

No, ja suposava jo que en quatre dies no havien aprés a parlar en valencià.