dijous, 19 de gener del 2023

Fent croc, crec, cric

En principi, en un restaurant no m'abelleix demanar croquetes, però quan vaig amb grup solc fer-ho i, la veritat, m'agraden -algunes, clar, que de vegades porten molta farina o beixamel i no recorde ni de què les he demanades-.
Se'm va passar el Dia Internacional de la croqueta, el 16 de gener, però ací hi ha un enllaç a un article interessant de la Guía Hedonista, amb rànquings: "No me des a elegir entre tú y las croquetas", de Marta Pamblanco (no valen les de mares, sogres, amigues i cosins)
En "Totes a menjar mandonguilles avui" (2021) ja parlàvem d'aquest dia i de la diferència entre croquetes i mandonguilles. També a "En podeu menjar només una?" (2022)
Auesta és la llista de premiades:
mandoguilla d’abadejo, de Ca Pepico
croqueta de pollastre, de Rausell
croqueta de cua de bou i curri, d'Askua
croqueta de pernil ibèric d'El Rincón del Faro (Cullera) / Venta de Posa, Dénia
[Ababol (Albacete), Frases (Murcia)]
croqueta líquida de gamba roja i corral, de La Sastrería 
croqueta de gorgonzola i anous, d'Atzucac
bunyol de bacallà, del Baret de Miquel de Dénia
takoyaki de Tora, amb trossets de polp
croqueta de pollastre rostit a l'ast, de Central Bar de Ricard Camarena
croqueta de putxero, d'Anyora 
croqueta amb carbonara, guanciale i rovell, de Raro
croqueta de gamba roja i kimchi, de Trenkaclosques (Castelló)
bomba de la Barceloneta (blanquet de Requena), d'Ultramarinos Huerta
croqueta morellana de pollastre adobat, de La Negri
croqueta de blanc i negre amb allets, de La Chata
croqueta de formatge Idiazábal, de La Majada de Quesos
croqueta de pollastre i curri, del Observatorio / Astrónomo
croqueta de calamaronets, de La Tahona de Celia

Intentaré anar fent memòria per afegir a la llista algunes de les que m'agraden.
De moment, les de formatge d'Almedíxer de La farola (Altura)