dimarts, 17 de gener del 2023

On n'hi ha hagut, sempre en queda?

diumenge, 15 de gener
Al xiquet li abellia arròs al forn; des de bon de matí al Rausell ja no tenen taula per a dinar; va, provarem el nou Casa Baldo, que obrigué el mes passat (Ribera, 5 - 613 175 966)
Detall de benvinguda: olivetes i papes
Aigua amb gas Perrier 30 cl (3,10 €) 
i sense gas Lanjarón 50 cl (2,70 €).

Botelleta d'oli que sembla perfum (Nº 3 Elizondo Picual, 20 cl 9,10 €; Torreperogi, Jaén), però no hem demanant pa i no el tastem (a la carta posa que el servei de pa i l'aperitiu val 1,60 € per persona i que has d'avisar si no el vols).

Una copa de vi (Miracle 120 Aniversario. Tempranillo-Shiraz. Vicente Gandía; 3,50 €)

Els cambrers, fins i tot l'encarregat, van amunt i avall corrent, molt accelerats, i transmeten una sensació d'estrés horrible.


Creïlles braves Trinquet (7,30 €)
Plat abundant; creïlles bullides, amb una mousse d'allioli que porta molt d'all, i salsa de tomaca.



Preguntem si les carxofes cruixents poden ser sense pernil; sí que podia ser, però arriben a taula amb el pernil. Va, no passa res (15,90 €). 
Cruixents? Arrebossades i prou.

A la cambrera se li cau la meua copa d'aigua per damunt del meu plat de carxofes; de seguida em demanen disculpes i em pregunten si en vull un altre plat; només en quedaven dos i he contestat que no calia; d'aigua, no me n'han portat més.

Calamar a l'andalusa, amb crema tipus maionesa per damunt (16,70 €)
[Crec que la diferència entre "romana" i "andalusa" està en l'arrebossat, el primer porta farina i ou, o també llet i cervesa; el segon només enfarina]


Havíem preguntat si podíem demananr només una ració d'arròs al forn, i ens havien contestat que sí però al cap de molta estona n'arriba un bon plat, amb dues racions;  insistisc que no en volíem dos, que era massa menjar, però res, i damunt la meitat de l'arròs està mig cru (com es pot veure a la foto). ENS HAN COBRAT LES DUES RACIONS (16,50 € x 2).
Bona pinta, eh?

Ens ofereixen unes postres com a compensació (no sé de quin de tots els empastres), però no en volem

TOTAL: 41,10 € x 2 
En fi, m'han arruïnat el dinar del diumenge. Potser no hem encertat el dia. Ai, si Baldomero alçara el cap...!

No parlen valencià