dilluns, 26 de setembre del 2022

Maligayang Bati

dijous, 22 de setembre
Pensàvem celebrar l'aniversari de Jj sense estar-nos de res, que no tots els dies es fan 60, però de moment el que va davant va davant i, quan el xic ja sap que arribarà des de Múrcia a temps de sopar, reservem taula al punk-o punk-o (Sueca, 30. Russafa -661 345 513), on havíem intentat anar diverses vegades i sempre estava tancat (al migdia només obri dissabtes) o ple.
En "Que no ens farem punks, ara?" (jo sí que hi havia estat) ja parlàvem del joc de paraules del nom, construït amb pungko pungko (/pungo/), menjar de les parades dels carrers a Filipines, d'on és Nanay, i punky, que és Pau. 
Comencem amb la ja coneguda aigua amb gas de Jj (Perrier, 1,80 €) i una cerveseta (2,20 €).
Com que el xic no té ganes de pensar, li recomane algun dels plats que m'havien agradat l'altra vegada i compartim:

Kinilaw
- Cebiche vegetarià d'albergínia a la flama amb herbes asiàtiques i llet de coco, acompanyat de coquetes cruixents de dacsa (11.00€). 



Samosa farcida de llentilles, carabasseta i espècies filipines, amb maionesa de soja o bolets i de kimchi (2,50 € x 2). 


Broqueta filipina. Cansalada viada marinada a l'estil filipí amb papaia verda envinagrada o kimchi (verdures salades fermentades), segons temporada, però no ens ho especifiquen; al plat hi ha un ingredient cruixent i creïlles fregides (2,70 € x 2). 



Jo em demane una copeta de vi negre. Ribera o Rioja? Al final no sé si és un d'Utiel-Requena, Casagrande (3 €)

Humba. Baboy (porc) guisat a baixa temperatura a l'estil filipí amb arròs (11,50 €).

No demanem ni postres ni café.

Total: 19,95 € x 2
Lloc recomanable: s'hi menja bé, a un preu raonable; a més a més són atents i simpàtics i parlen valencià.