dissabte, 22 de gener del 2022

Que no ens farem punks, ara?

dimecres, 19 de gener

No ens hem vist en totes les festes de Nadal (sí que hem anat parlant, clar), esperant que açò millore, però no ho fa i ens trobem a faltar, així que avui, a mitjan setmana, quedem a sopar, promptet, que demà no és festa.
Començarem fent un repàs a l'HOLA! Nanay nasqué a l'illa filipina de Cebu, i sembla que vingué a València per amor. Treballà al Café La Infanta i al Garatge (amb Vicent Martínez, el seu marit, i Javier Serrano) i ara ha obert el punk-o punk-o (Sueca, 30. Russafa - 661 345 513), on ofereix menjar filipí, però també fusionat amb el tailandés o japonés. El pungko pungko (pronunciat més o menys /pungo/) és el menjar de les parades dels carrers a Filipines; es podria traduir com "assegudets" perquè la gent menja en cadires o banquets baixets en taules compartides. 
L'altra part del restaurant és Pau, punky. D'ahí el joc de paraules del nom del restaurant. I faltava la fallera.
Ara bé, nosaltres no seiem al carrer, que fa un fred que gela el pensament.
La festa s'inicia amb unes cervesetes (2,20 € x 5) i un vermut (3 €), mentre hi anem arribant, amb el detall d'uns cacauets picants.
Havíem llegit algunes recomanacions i ens deixem aconsellar pel xic que ens atén. Compartim al centre:

Kinilaw
Cebiche vegetarià d'albergínia a la flama amb herbes asiàtiques, amb llet de coco, acompanyat de coquetes cruixents de dacsa (11.00€). 
Com que no hi ha una per a cadascuna, en demanem més i ens porten un plateret.


Samosa
farcida de llentilles, carabasseta i espècies filipines, amb maionesa de soja o bolets i de kimchi (2,50 € x 5). 




En la carta, només tenim tres opcions de vi negre

Casagrande DO Utiel-Requena
Boval
13% vol
15 € (Aprox. 5,85 €)



Ngohoing, rotllets fregits de carn picada (vedella i porc), bambú i remolatxa, amb salsa agredolça o picant (2,50 € x 5). 
No vos els perdeu!





Viña Pomal Centenario Crianza 2018
DOCa Rioja
Tempranillo
12 mesos en roure americà
14% vol.
15 € (Aprox. 6,72 €)
Pedro Alonso: "Llámame clásico"


Bao
d'ànec a la pequinesa (laqueado), cogombre marinat, cebollí i salsa de mango (3,70 € x 5)

Humba
.
Baboy (porc) guisat a baixa temperatura a l'estil filipí (11,50 €) 
amb arròs (1,50 €).

Tot i que és un plat típic, jo no l'hauria demanat, però m'alegre d'haver-lo tastat.





Tots els plats, deliciosos.


Per a les postres, 
Pastís de formatge amb melmelada de fruites del bosc (6 €)
Pastís de mango, nata i bescuit (6 €)
(Potser hauria hagut de penjar fotos on es veren millor els pastissos, però aquesta em feia gràcia)

[En algun lloc ens havien recomanat el Bunyol de plàtan arrebossat amb sèsam i mel, però ni està en carta ni ens l'han oferit]


Ens ofereixen una misteleta al final, 

i uns Sugus amb el compte.

Total: 24,70 € x 5
Servei molt amable. No arribem a parlar amb Nanay.
No parlen valencià.

Lloc recomanable

I en eixir, sessió de fotos amb la fallera punk; ara ja no tenim tant de fred, hehe.
Com sempre, gràcies a les fotògrafes Dora i Pilar.


Un comentari divertit a El tipo que nunca cena en casa